5 pași pentru a începe primăvara sănătoasă
Articol realizat cu ajutorul Echipa de specialiști ai Donna Medical Center
Ți se pare că NU AI NICIODATĂ TIMP pentru a parcurge toate investigațiile medicale necesare, care te asigură că ești bine? Nu știi ce analize sau proceduri îți sunt recomandate și mai ales unde găsești O ECHIPĂ DE MEDICI SUPRASPECIALIZAȚI în sănătatea feminină?
Dacă toate acestea îți sunt familiare, atunci sigur ai nevoie de sfaturile pe care specialiștii de la Donna Medical Center, Centru dedicat sănătății femeii, ți le-au pregătit în luna Martie!
Trecerea iernii aduce cu sine o mulțime de neplăceri, printre care imunitate scăzută, astenie, vulnerabilitate în fața virozelor și alergiilor. Dacă vrei să afli CUM POȚI EVITA ACESTE NEPLÄ‚CERI, ca să te poți bucura de primăvară, citește în continuare sfaturile noastre.
Iată ce trebuie să faci:
- Asigură-te că întregul tău organism funcționează cum trebuie. Alimentația și programul din timpul iernii ar putea să lase urme asupra ficatului, glicemiei sau circulației sângelui. Din acest motiv, îți recomandăm să faci o vizită la medicul de medicină internă, care în timpul consultației verifică fiecare organ intern și stabilește un plan de tratament sau face o recomandare pentru o altă investigație, dacă este cazul.
- Nu trece cu vederea controlul senologic! Sănătatea sânilor este foarte importantă ca tu să fii sigură că ești bine, așa că, dacă ai mai puțin de 40 de ani, fă-ți cu regularitate o ecografie mamară, iar dacă ai depășit această vârstă întreabă-ți medicul despre importanța mamografiei.
- Mergi la ginecolog. Femeile au nevoi speciale, iar un control ginecologic amănunțit, în cadrul căruia medicul să verifice starea ovarelor și a uterului, trebuie făcut periodic. De multe ori, medicii ginecologi completează consultul cu ecografia transvaginală pentru a obține rezultate cât mai bune.
- Acceptă să faci analize ginecologice specifice. Pentru un screening de rutină corect, specialiștii recomandă să faci Testul Babeș-Papanicolau și un examen al secreției în fiecare an. Urmează protocolul indicat, chiar dacă nu ți se par toate la fel de importante! Aceste teste depistează precoce afecțiuni ginecologice grave.
- Investighează periodic glanda tiroidă. O atenție specială o necesită și investigațiile endocrinologice, deoarece glanda tiroidă este ”vinovată” de mai multe afecțiuni printre care diabet, sindromul ovarelor polichistice sau hiper și hipotiroidism.
În România, 60% dintre femei nu își fac periodic un control al sânilor, în timp ce un sfert din populația feminină nu a mers niciodată la ginecolog.
Dacă ai citit pâna aici, înseamnă că TU EȘTI ALTFEL și vrei să începi primăvara sănătoasă și plină de viață. De aceea, te sfătuim să vorbești cu specialiștii noștri în prevenție despre starea ta de sănătate actuală și despre modalitățile pe care le ai la dispoziție de a te menține în formă și sănătoasă!
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
