, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Blog » Articole utile » Stil de viață sănătos » Cum să ai grijă de sănătatea ta toamna

Cum să ai grijă de sănătatea ta toamna

Toamna este anotimpul culorilor, al gutuilor și al nucilor, al dovlecilor copți, al sâmbetelor ploioase petrecute în casă -  citind o carte bună - însă noul sezon poate aduce cu sine schimbări care să ne afecteze starea de sănătate. În acest articol am prezentat, pe scurt, câteva dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate cu care te poți confrunta în sezonul rece, dar și sfaturi utile pentru a trece cu bine peste situațiile de impas.


✓ Tuse și răceli

În perioadele reci ale anului, tusea și răceala sunt mai frecvente. Cu toate că ne fac să ne simțim rău, aceste afecțiuni nu sunt, din fericire, foarte grave. Pentru a preveni răspândirea lor, ai grijă să tușești sau să strănuți utilizând un șervețel, iar ulterior spală-te bine pe mâini, pentru a omorî posibile bacterii rămase. Dacă simptomele persistă, consultă un medic de familie, pentru a primi îndrumări către tratamentul corect.


✓ Gripa

Gripa este periculoasă, mai ales dacă afectează copii, persoanele în vârstă sau persoanele care se confruntă cu afecțiuni respiratorii. Printre simptomele care diferențiază gripa de răceală, se numără:

  • O durere acută a mușchilor;
  • Febră;
  • Tuse severă.

Prima soluție pentru gripă constă în tratament și creșterea consumului de fluide. Pentru prevenție, se recomandă efectuarea vaccinului antigripal în fiecare an.


✓ Infecții ale gâtului

Infecțiile virale pot rezulta și în infecții ale gâtului. Există o gamă variată de medicamente care te pot ajuta, de la dropsuri până la siropuri. Totuși, dacă te confrunți cu ganglioni umflați, cu apariția unor puncte albe pe amigdale sau întâmpini dificultăți la înghițire, este posibil să fi dezvoltat un abces sau o amigdalită. În acest caz, trebuie să te programezi la un medic generalist, pentru un consult și o eventuală recomandare de tratament.


✓ Infecții ale ochilor

Conjunctivita se manifestă adeseori prin roșeață,  mâncărime sau scurgeri ale ochilor. Poți încerca să atenuezi simptomele prin spălarea frecventă a zonei cu apă caldă sau picături de ochi. Consultă un oftalmolog dacă simptomele persistă. Pentru a preveni apariția acestei afecțiuni, îți recomandăm să te speli des pe mâini și să încerci să eviți contactul mâinilor cu zona ochilor.


✓ Sănătatea mentală

Pe măsură ce ziua se micșorează, este posibil ca unii dintre noi să ne confruntăm cu schimbări frecvente ale stării de spirit, ori cu senzația de anxietate. O dietă echilibrată, completată de consumarea unor suplimente cu vitamina D, pot ajuta la combaterea acestor stări negative. Totodată, încearcă să încorporezi în rutina zilnică, pe cât posibil, exercițiile fizice, care ajută la stimularea nivelului de serotonină. Dacă te confrunți cu stări de depresie, apelează la ajutorul unui specialist.


Articole recomandate
Pachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2022 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Chestionar satisfacție pacienți | Contact
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții