Ți-ai pregătit corpul pentru plajă? Fii frumoasă și pe interior!
Articol realizat cu ajutorul Echipa de specialiști ai Donna Medical Center
Aștepți de mult să vină vara, cu ore lungi de plajă și relaxare cât cuprinde. Ți-ai planificat din timp vacanța și probabil încă din primăvară ți-ai pregătit corpul pentru plajă. Ca să pleci la drum sigură că ești bine, treci pe la medic înainte!
Știu că visezi de anul trecut să vină vara, că iubești leneveala pe șezlong și nu mai ai răbdare până vei face asta. Concediul bate la ușă, iar tu ești stresată ca totul să iasă bine în puținul timp liber. Faci și desfaci bagajul de mai multe ori, pentru că nu ești sigură ce să iei la tine, verifici prognoza, ca să preîntâmpini dezamăgirea ploilor, și încerci să faci mici retușuri estetice.
Probabil că încă de acum câteva luni ți-ai pregătit trupul pentru băile de soare, însă e foarte important să ai grijă și de sănătatea ta. Așa cum ai mers la sală, cu bicicleta sau la masaj pentru a-ți tonifia pielea, întreg corpul are nevoie de atenție.
Dacă tot ai puțin timp pentru tine, asigură-te că vei pleca sănătoasă și fără griji în concediu. Afecțiunile mamare și ginecologice grave aduc cu sine simptome atunci când boala devine dificil de tratat, însă o tumoră malignă descoperită atunci când este mai mică de 1 cm are șanse de vindecare de 90%!
Specialiștii Donna Medical Center au ales șase dintre cele mai importante argumente în favoarea controlului ginecologic anual, pe care le poți citi mai jos:
1. Sfaturi punctuale pentru a rămâne sănătoasă la plajă
Pentru că vara este cald și transpiri mai mult, deshidratarea duce la apariția și înmulțirea bacteriilor. Știu că vrei să-ți păstrezi sănătatea și la mare sau la piscină, așa că te sfătuiesc să te hidratezi suficient, să consumi afine și să fii atentă atunci când alegi produse pentru igiena intimă. Medicul specialist îți va oferi informații detaliate pentru a preveni neplăcutele infecții sau alte afecțiuni ginecologice și mamare.
2. Depistarea precoce a cancerului de col uterin:
Testul ginecologic Babeș - Papanicolau ajută la identificarea cât mai timpurie a semnelor cancerului de col uterin. Acesta depistează existența inflamațiilor sau a celulelor anormale care se pot transforma în celule canceroase atunci când nu sunt tratate.
Considerat al doilea cel mai răspândit tip de cancer în rândul femeilor (după cancerul mamar), atunci când este descoperit devreme, cancerul de col uterin are mari șanse de a fi tratat și vindecat cât mai ușor.
3. Identificarea de eventuale BTS (Boli cu Transmitere Sexuală)
Gonoreea, infecția cu chlamydia și negii genitali sunt doar câteva exemple de BTS-uri care pot fi depistate în cadrul examinării ginecologice anuale. Prin efectuarea de probe simplu și rapid, medicul tău ginecolog poate identifica probleme și îți poate da sfaturi valoroase despre cum să te protejezi de astfel de infecții.
4. Răspunsuri specializate pentru îngrijorările tale
Sinceritatea este un element cheie în relația ginecolog - pacient, iar la finalul consultației ginecologice poți primi sfaturi specializate despre mijloace de contracepție, BTS și menținerea sănătății intime. Medicul tău ginecolog îți poate oferi cele mai bune informații despre cum să rămâi sănătoasă și poți pleca liniștită în vacanță.
5. Confidențialitate
O relație de încredere între doctorul ginecolog și pacient nu poate exista fără respectarea caracterului privat al conversației purtate între cei doi.
Astfel, problemele și întrebările discutate cu medicul ginecolog vor rămâne confidențiale și nimeni din exterior nu va afla despre ele fără permisiunea ta.
6. Examinarea nu doare
Consultația ginecologică nu are motive să fie dureroasă, iar examinarea este făcută într-un mediu sigur și steril de către o persoană foarte bine pregatită. În afară de o senzație inițială de jenă, consultația ginecologică anuală aduce numai beneficii sănătății și stării tale de bine.
Dacă nu ai observat niciun simptom ciudat ginecologic sau mamar, probabil că ești bine, dar, pentru că prevenția e bună prietenă cu longevitatea, specialiștii recomandă ca examenul ginecologic și examenul bacteriologic al secreției vaginale să fie făcute anual, indiferent de vârstă.
Dacă ai până in 30 de ani, examenul citologic Babeș-Papanicolau și examenul clinic al sânilor se efectuează odată la 3 ani. După ce treci de 30 de ani, toate investigațiile de mai sus se fac anual, însoțite și de o ecografie mamară. Nici după menopauză nu este indicat să lipsești de la medic, examenul ginecologic, cel al sânilor și mamografia se efectuează anual.
Specialiștii Donna Medical Center, Centrul de Excelență pentru diagnosticul afecțiunilor mamare și ginecologice, s-au gândit să simplifice lucrurile pentru tine, așa că te așteaptă cu un pachet special de analize pentru vara aceasta.
După ce ne faci o vizită, vei pleca la plajă cu zâmbetul pe buze și vei avea mai multă încredere în tine!
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
