Găsește echilibrul și vitalitatea în viața ta!
Articol realizat cu ajutorul Cosmina Grigore - Patient Coach
Cât de ordonată sau dezordonată este viața ta acum? Cum să-ți menții starea de sănătate? Ce trebuie să faci pentru a preveni îmbolnăvirea? Cum să faci o schimbare în bine pentru tine? Sunt întrebări pe care sigur ți le pui și tu atunci când vorbești cu prietenele despre sănătate sau când vrei să înveți mai multe despre cum să ai mai multă grijă de tine.
Citește sfaturile pe care Cosmina Grigore, supraviețuitoare cancer și Patient Coach la Donna Medical Center, le-a oferit participantelor la seminarul ”Educație pentru sănătatea feminină”.
- Resetează-ți mintea. Regândește toate elementele vieții tale de acum, stabilește-ți prioritățile și reașează-ți viața și energia în funcție de acestea. Construiește o relație cu corpul tău, astfel încât să identifici simptomele (mesajele) transmise și să intervii în avantajul tău. Nu intra în conflict cu tine și iubește-te așa cum ești!
- Atenție la alimentație. Dieta în sine nu este sustenabilă dacă se implementează pe termen scurt, astfel că nu dă rezultate. Dacă este restrictivă, mintea ta o va respinge. Așa că dă-ți voie să mănânci orice și învață ce alimente sunt benefice pentru tine. . Introdu alimente care îți mențin echilibrul. Lucrează productiv cu tine și fă din dietă un stil de viață.
- Include în acest nou stil de viață curele regulate de detoxifiere și sumplimentele alimentare. Încearcă detoxifierea cu kale, pătrunjel, spanac, castravete, ghimbir, lămâie sau țelină. Dacă vrei să adaugi suplimente alimentare, folosește-le pe cele naturale precum nucă neagră, pelin, oregano, cuișoare, enzime digestive, enzime pancreatice, kombucha.
- Nu uita de sport și de meditație pentru că sistemul limfatic are nevoie de mișcare. Prin mișcare se elimină toxinele, ajunge oxigenul la celule, se reglează hormonii, se tonifiază musculatura etc.
- Fă prevenție. Pentru că de cele mai multe ori prevenția previne ceea ce nu știi că previi, costă mai puțin decât tratamentul și nu doare, nu lasă cicatrici!
Ai primit un diagnostic grav și neașteptat? Nu te demoraliza, fă-ți un plan și ia în considerare următoarele:
- Poziționează-te corect față de diagnostic. Evaluează situația, ia diagnosticul ca pe o provocare și repetă scopul- adică supraviețuirea! Gândește pozitiv- li s-a întâmplat și altora înaintea ta!
- Asumă-ți responsabilitatea și luptă până la capăt pentru supraviețuire. Chiar dacă vei avea momente în care vei fi tentat să renunți, păstrează în minte scopul final. Dacă ești o persoană competitivă, gândește-te la a învinge boala ca la o sarcină pe care trebuie să o îndeplinești la serviciu.
- Crează-ți o relație bună cu medicii și asistentele, ba chiar încearcă să preiei tu frâiele echipei de specialiști care te tratează. Înainte de fiecare vizită la medic fă-ți temele! Trece pe listă toate întrebările sau dilemele pe care le ai pentru ca medicul să-ți răspundă organizat la orice nelămurire. Așa vei economisi timpul tuturor. Nu neglija relația cu asisentele - de multe ori acestea sunt cele care te asistă pe tot parcursul tratamentului, ajunge să-ți cunoască nevoile, ba chiar îți acordă lămuriri atunci când medicul nu are timp.
Vezi cu ce te poate ajuta și pe tine Cosmina Grigore, Patient Coach al Donna Medical Center.
Informează-te, Controlează-te, Fii sigură că ești bine!
.................
Cosmina este alături de tine în cazul în care ai primit un diagnostic puternic, te va ghida, te va ajuta să înțelegi ce presupune, ce soluții ai la dispoziție, cum poți aborda holistic situația în care te afli.
Vei avea cu cine să te sfătuiești, cui să îi spui ce simți și vei ști că este cineva alături de care să parcurgi mai bine situația în care te afli. Cosmina este fost pacient cu cancer și este dedicată stării tale de bine.
Din 2014 a lucrat cu peste 50 de persoane, atât pe partea de diagnostic și tratament, cât și pe partea de prevenție: stil de viață, alimentație, schimbări hormonale, sport, suplimente, detoxifieri.
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
