5 sfaturi sănătoase pentru mesele îmbelșugate de Paște
Articol realizat cu ajutorul Echipa de specialiști ai Donna Medical Center
Îți este cunoscută sintagma "Lasă că mănânc mult acum de Paște și apoi reintru la dietă"? Ei bine, află că această strategie este una total greșită!
Zilele libere, mâncărurile gustoase și întâlnirile organizate cu familia și prietenii sunt dușmanii oricărei persoane care ține dietă sau care are probleme cu digestia. De aceea, este bine să nu cazi în capcana acestei sărbători și să nu-ți modifici bunele obiceiuri.
Specialiștii Donna Medical Center au câteva ponturi pentru ca tu să continui să mănânci echilibrat și în același timp să te bucuri de sărbătoarea Paștelui alături de cei dragi:
1. Este de înțeles dacă nu poți să renunți la cozonaci, pască sau prăjituri, însă, în preajma Paștelui, mănâncă-le la micul dejun alături de fructe proaspete, și nu la finalul mesei. Dacă, în schimb, adori carnea, evită să consumi preparate din carne dimineața. Păstrează-le pentru prânz.
2. La prânz, în special la masa de duminică, este important ca orice porție de aliment de origine animală să fie însoțită din belșug de legume (crude, fierte la aburi sau la grătar). Acestea pot fi servite fie ca aperitive gustoase, fie ca garnituri, alături de miel. Alege salata, ceapa verde, spanac, usturoi, etc.
3. Dacă ai probleme cu ficatul, vezicula biliară sau pancreasul, evită pe cât posibil carnea de miel, care este toxică. Înlocuiește-o cu vită, pui sau pește și nu uita de suplimentele alimentare care te ajută să eviți o criză biliară.
4. Spre deosebire de zilele obișnuite din restul anului, de Paște nu mânca nimic între cele trei mese principale - nici fructe sau dulciuri. Uită de gustări, pentru ca restul caloriilor acumulate în timpul meselor lungi să poată fi "arse" de organism.
5. Asigură-te că ai mereu pe masă un ceai cald, neîndulcit, din care să bei în timpul mesei și la sfârșit, pentru a împiedica absorbția grăsimilor. Ai grijă și la alcool - alege mai bine să bei apă din belșug.
Atenție! "Dușmanii" siluetei noastre, cu un aport consistent de calorii, sunt pasca, foietajele, cozonacul și prăjiturile. Pentru sănătatea noastră, însă, cele mai periculoase sunt mâncărurile foarte grase gătite din carne sau organe de miel și ouăle, mâncate în exces.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să afli mai multe despre cum poți mânca echilibrat, sănătos și să-ți faci toate poftele în același timp, citește mai multe aici >>>> https://www.donna-medicalcenter.ro/servicii/endocrinologie/obezitate.html
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
