Săptămâna 39 de sarcină
Articol realizat cu ajutorul Dr. Irina Oproiu - Medic primar Obstetrică-Ginecologie în data 11 Mai 2020Sarcina este aproape de final și deja pregătești salonul pentru naștere și știi în cele mai mici detalii cum se va desfășura nașterea. Medicul tău ginecolog este pregătit să te asiste la naștere! Au trecut 9 luni și tu și bebe ați parcurs întreaga perioadă de sarcină. Felicitări! A fost un drum lung și greu, dar și frumos!
Ce se întâmplă cu bebe în săptămâna 39?
Acum, puiul tău cântărește aproximativ 3.60 kg și măsoară între 48 și 53 cm, iar aceste măsuri nu se vor mai schimba prea mult de acum înainte. Creierul, însă, va continua să se dezvolte cu o viteză uimitoare.
Se spune că bebelușii plâng mult și crede-ne, zvonul e adevărat, după cum vei afla chiar tu în curând (probabil în toiul nopții). Ce nu știi este că nou-născuții nu produc lacrimi atunci când plâng, din moment ce canalele lacrimale nu sunt încă deschise.
Vezi echipa de medici ginecologi!
Sfaturi pentru mami în săptămâna 39:
Majoritatea centrelor medicale sunt foarte atente la dorințele viitoarelor mămici de a fi treze în timpul nașterii, de a se simți confortabil și de a fi înconjurate de cei pe care îi iubesc. Zilele acestea, personalul medical va pregăti salonul, deci ar trebui să le spui cam ce ți-ai dori (pizza nu este o opțiune). Îți oferim câteva sugestii: ecranul poate fi coborât, pentru ca tu să poți vedea ce se întâmplă în timpul nașterii și de ce nu, poți cere să se pună muzică.
S-ar putea să te intereseze și...
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
