Suntem mame, soții, prietene,
surori, suntem fiice, dar în
primul rând suntem femei.


Intrăm zi de zi în contact cu oameni care se bazează pe noi, iar lista cu lucrurile pe care le rezolvăm este mai tot timpul plină. Se întâmplă însă deseori să alungăm orice temere legată de sănătatea noastră, pentru că avem senzația că dacă ne-am opri din ce facem, o lume întreagă va avea de suferit.

Indiferent dacă ai 30, 40 sau 50 de ani, oprește-te din ceea ce faci și gândește-te la tine, la mintea și la corpul tău. Atunci când ai grijă de tine, ai grijă de toți cei din jurul tău și devii, așa cum spunem noi, o Super-Donna.


ASTĂZI ESTE CEA MAI BUNĂ ZI SĂ DEVII O SUPER-DONNA!
Super Donna
POVEȘTI CU SUPER-DONNA

Sunt femei, sunt puternice, ne sunt prietene și vin la Donna Medical Center – Centrul de Excelență în Sănătatea Femeii cel puțin o dată pe an pentru investigații de prevenție sau de monitorizare. Sunt Super-Donna și ne vorbesc deschis despre stilul lor de viață și despre sănătate. Descoperă-le și tu povestea!

DR. CLAUDIA TEODORESCU

Fondator Donna Medical Center

OANA PELLEA

Actriță

MALVINA CSERVENSCHI

Owner/ Jewelry Designer Malvensky

Mirela Bucovicean

Fondator Molecule F

Ileana Badiu

Managing Partner Wunderman/ Super40

Ioana Ulmeanu

Editor Coordonator Elle România

Cosmina Grigore

Patient Coach/ Consultant nutriție

Raluca Iliescu

Fondator Infrafit

Noemi Meilman

Fashion PR & Blogger

Interviu cu dr. Elena Claudia Teodorescu
Dr Elena Claudia Teodorescu
Dr. Elena Claudia Teodorescu Fondator Donna Medical Center, Initiațior al campaniei www.superdonna.ro
1. De ce acest mesaj – Fii o Super-Donna?

Noi, echipa Donna Medical Center, am venit cu ideea acestui mesaj ascultând de-a lungul timpului poveștile a sute, poate mii de femei. Știm cât este de importantă pentru ele familia sau locul de muncă, știm cât de bine le face să aibă grijă de ele, să facă sport sau să citească. Vrem totuși să nu uite și de sănătatea lor.

În lume, una din 8 femei este diagnosticată cu cancer mamar de-a lungul vieții, iar incidența acestei maladii în rândul femeilor tinere este în creștere.
În același timp, în România, 1 din 3 femei își pierde viața în lupta cu cancerul mamar, iar rata de mortalitate din cauza cancerului de col uterin este cea mai mare din Europa.
Deși cifrele sunt de-a dreptul șocante, ele sunt o realitate în România din cauza lipsei de educație pentru sănătate ce conduce către diagnosticarea foarte târzie, uneori în stadiu terminal, a acestor boli grave.

Este timpul ca femeile să își pună sănătatea pe primul loc și să meargă anual la control!
Împreună putem salva mai multe vieți!
Controalele anuale pentru prevenție ne oferă șanse mult mai mari la viață decât dacă așteptăm simptomele care indică o boală deja avansată. Depistarea cancerului mamar sau de col uterin în fază incipientă asigură o rată de vindecare de peste 90%.


2. Lipsa timpului și frica de diagnostic sunt sau nu motive pentru care femeile trec cu vederea investigațiile ginecologice și mamare?

În opinia mea, formată în cei 20 de ani de când mă ocup de Sănătatea Femeii, nu există niciun motiv suficient de bun pentru evitarea controalelor de rutină.
Sunt, din fericire, multe situații când rezultatele investigațiilor sunt bune și atunci doamnele îmi spun de fiecare dată câtă liniște și bucurie le aduce vestea că sunt sănătoase, după un control care se dovedește a fi nedureros, făcut cu căldură și profesionalism.

Din păcate însă, există și situații mai puțin plăcute. Trebuie doar să asculți câteva povești despre lupta cu cancerul ca să îți dai seama că de fapt ar trebui să faci orice este posibil să previi o astfel de boală.
În plus, pe lângă lipsa timpului și frica de diagnostic, mai avem neîncrederea în doctori, teama de durere sau fobia de clinici medicale. Toate aceste motive pentru a nu merge la control sunt greșite, pot veni și uneori chiar vin la pachet cu consecințe foarte grave.


3. Ce să facem ca să fim o Super-Donna atunci când vine vorba de propria sănătate?

Pe lângă un stil de viață activ și o alimentație sănătoasă, da, este important să ne oferim cele mai mari șanse de reușită în lupta cu bolile grave, iar asta putem realiza doar cu ajutorul controalelor medicale anuale.

- O Super-Donna de până în 30 de ani merge anual la ginecolog unde își face un control ginecologic ce include palparea sânilor, o ecografie transvaginală, testul Babeș-Papanicolau, examenul de secreție vaginală, iar o dată la 3 ani își face o verificare a sânilor prin ecografie mamară.

- O Super-Donna de 30-40 de ani, pe lângă controalele ginecologice, merge la o ecografie mamară în fiecare an, iar o dată la 3 ani se testează de virusul HPV, care provoacă peste 98% din cancerele de col uterin.

- O Super-Donna care are peste 40 de ani știe că 9 din 10 cancere mamare apar după această vârstă, de aceea în locul unei ecografii mamare, o dată la un an sau doi, trebuie să facă o mamografie, preferabil una digitală 3D și cu tomosinteză, care este la momentul actual cea mai avansată mamografie din lume.


4. Cum își alege o Super-Donna echipa de medici care să îi fie alături în aceste demersuri?

În primul rând, cel mai important este ca medicii la care merge să fie experți în diagnosticarea afecțiunilor tipice femeilor, în special cele ginecologice și mamare. Apoi este foarte important ca aceștia să folosească aparatură de ultimă generație pentru oferirea celui mai precis diagnostic.

Pe lângă aceste lucruri fundamentale, am încercat să creăm la Donna Medical Center și un cadru intim, plin cu flori și cu un personal zâmbitor, ce te fac să te simți aproape ca acasă și să uiți de emoțiile unui control medical.
 
Donna Medical Center -
Centrul de Excelență În
Sănătatea Femeii

Misiunea noastră este să oferim femeilor o evaluare corectă și profesionistă a stării de sănătate, într-un cadru cald și intim, unde acestea să se poată relaxa și scăpa de anxietatea tipică controlului medical.

În cei 5 ani de activitate, ne-am câștigat reputația de Centru Medical de Excelență, oferind un diagnostic corect, precoce și rapid pentru peste 50.000 de paciente. Ne îndreptăm toată priceperea și preocuparea către oferirea unei game complete de servicii medicale pentru Sănătatea Femeii.


VIZITEAZĂ SITE-UL

Servicii de excelență în Imagistică Medicală, Obstetrică-Ginecologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Analize de laborator.

Echipă de medici cu experiență de 10 – 30 de ani în Sănătatea Femeii.

Diagnostic initial și second opinion corect, precoce și rapid pentru orice afecțiune mamară sau ginecologică.

Cel mai performant mamograf digital 3D cu tomosinteză din lume.

Ecograf 3D-4D de ultimă generație pentru morfologii și monitorizare completă a sarcinii.

Contactează-ne

www.donna-medicalcenter.ro

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2
(între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)Despre Donna Medical Center

Serviciile Donna Medical Center
Facebook Youtube Instagram
© Copyright 2017-2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate | Termeni și condiții