Superalimente care țin cancerul departe
Articol realizat cu ajutorul Cosmina Grigore - Patient Coach
Niciun fel de mâncare nu ține cu certitudine cancerul la distanță, însă asocierea corectă a alimentelor poate face diferența. Potrivit Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, ideal ar fi să menținem un echilibru între proteinele vegetale și cele animale, consumând de două ori mai multe fructe și legume decât carne. Când vine vorba despre sănătate și prevenție, frigiderul poate fi un prieten de nădejde. Specialiștii recomandă să consumăm între 5 și 9 porții de legume și fructe zilnic, în special cele de mai jos, care sunt considerate superalimente în lupta împotriva cancerului.
Broccoli
Toate legumele din familia cruciferelor (varză, conopidă, kale, gulie, etc) au capacitatea de a ține cancerul la distanță. Broccoli este, însă, singurul care conține o cantitate considerabilă de sulforapan, un component care sporește enzimele protectoare ale corpului și elimină toxinele care pot provoca afecțiuni maligne. Studii recente, efectuate de cercetătorii americani, plasează broccoli pe primul loc într-un clasament al celor mai sănătoase 100 de alimente pe care ar trebui să le consumăm.
Fructele de pădure
Fructele de pădure conțin fitonutrienți anticancer, iar murele au anthocyanin, un compus care încetinește rata de dezvoltare a celulelor precanceroase și oprește formarea de vase de sânge care hrănesc tumorile maligne. Studii de peste Ocean au dovedit că e suficient să consumăm doar o jumătate de cană de fructe de pădure pe zi.
Roșiile
Aceste fructe sunt cea mai bună sursă de licopen, care se pare că face minuni în lupta împotriva cancerului. Specialiștii au observat că licopenul oprește dezvoltarea celulelor maligne endometriale și ajută și la prevenirea cancerului de plămâni. Este de preferat să mănânci roșii coapte, pentru că la căldură licopenul își accentuează proprietățile curative.
Nucile
Un studiu realizat de Facultatea de Medicină din Huntington, West Virginia, a demonstrat că nucile sunt bogate în fitosteroli (molecule vegetale asemănătoare colesterolului) și blochează receptorii de estrogen din celulele mamare maligne, oprind astfel dezvoltarea lor.
Usturoiul
Atunci când consumăm nitrați (conservanți uzuali ai alimentelor), în stomac și în intestin se formează nitrozamine, compuși cancerigeni, însă fitochimicalele din usturoi elimină acești compuși din sistemul digestiv. Femeile care consumă mult usturoi au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer de colon față de cele care îl mănâncă rar.
Fasolea
Un studiu efectuat de Universitate din Michigan a scos la iveală faptul că fasolea neagră, cât și cea albă, stimulează producția acidului butiric, care oprește dezvoltarea celulelor maligne. În plus, cercetătorii au observat că fasolea are un puternic efect de prevenție a cancerului de sân.
Pe lângă cercetările amănunțite despre alimentele care luptă cu cancerul, specialiștii au constatat că există alimente care sporesc considerabil riscul afecțiunilor maligne. Astfel, evitați să mâncați carne în cantități mari, pe cea procesată eliminați-o definitiv din dietă, iar alcoolul consumați-l cât de rar se poate.
Vrei să înveți de la Patient Coachul nostru, Cosmina Grigore, cum să regăsești echilibrul și energia și cum să previi prin stilul de viață diagnostice dure?
Vezi cu ce te poate ajuta și pe tine Cosmina Grigore, Patient Coach al Donna Medical Center.
Informează-te, Controlează-te, Fii sigură că ești bine!
.................
Cosmina este alături de tine în cazul în care ai primit un diagnostic puternic, te va ghida, te va ajuta să înțelegi ce presupune, ce soluții ai la dispoziție, cum poți aborda holistic situația în care te afli.
Vei avea cu cine să te sfătuiești, cui să îi spui ce simți și vei ști că este cineva alături de care să parcurgi mai bine situația în care te afli. Cosmina este fost pacient cu cancer și este dedicată stării tale de bine.
Din 2014 a lucrat cu peste 50 de persoane, atât pe partea de diagnostic și tratament, cât și pe partea de prevenție: stil de viață, alimentație, schimbări hormonale, sport, suplimente, detoxifieri.