, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Donna Medical Center » Servicii Medicale » Centrul de Ginecologie » Control ginecologic - Consultatie ginecologica

Control ginecologic - Consultatie ginecologica

Examenul ginecologic de rutină poate descoperi din timp unele afecțiuni sau unele stări anormale ce țin de sănătatea ginecologică a femeii, evitându-se situațiile dificile sau complicațiile ce pot apărea în timp.

Ce presupune un consult ginecologic?

1. Inspecția zonei genitale în poziție ginecologică
Se evaluează eventualele modificări tegumentare, mucoase și continența perineului.
2. Examenul cu valve (specul)
Apreciază mucoasa vaginală și aspectul colului, calitatea și cantitatea secrețiilor intravaginale, eventuale pierderi de sânge. Se apreciază sensibilitatea fundului de sac vaginal posterior.
3. Tușeul vaginal propriu-zis
Se apreciază volumul, mobilitatea, sensibilitatea, consistența colului, corpului uterin și a zonelor anexiale.
În caz de suspiciune de patologie neoplazică gen
itală, tușeul vaginal este completat obligatoriu de tușeul rectal.

Când se recomandă examenul ginecologic?

Anual, după începerea vieții sexuale, indiferent de absența simptomelor
Indiferent de varstă, ori de câte ori apar modificări precum: lipsa totală a menstruației, secreții vaginale neplăcute, iritații, mâncărimi, dureri, sângerări menstruale anormale, dereglări ale ciclului menstrual, etc.
 Perioada optimă pentru efectuarea consultației ginecologice este cât mai curând după terminarea sângerării menstruale. Sânii și ovarele nu sunt sensibile la palpare și nu există sânge menstrual care să modifice eventualul test Babeș-Papanicolau sau alte analize făcute pentru diagnosticarea unor infecții sau anomalii.

Cum te pregătești pentru consultația ginecologică?

Tipul și aspectul secrețiilor vaginale îi dau medicului foarte multe informații despre starea de sănătate a zonei vaginale. De aceea este foarte important ca 24 de ore înaintea prezentării la medicul specialist ginecolog să nu faci nici un fel de spălături vaginale, să nu introduci nimic în vagin (ovule, creme speciale, tampoane vaginale, etc.) și să eviți contactul sexual, fiindcă toate acestea pot altera rezultatele, îngreunând astfel stabilirea unui diagnostic precis.


Se poate face control ginecologic în timpul menstruației?

Perioada optimă pentru efectuarea consultației ginecologice este cât mai curând după terminarea menstruației. Este indicat  să nu faci un control ginecologic în timpul sângerării menstruale pentru că atunci ai o sensibilitate crescută  la nivelul ovarelor, iar sângele menstrual poate să modifice testul Babeș Papanicolau (PAP test) sau analizele făcute pentru diagnosticarea unor infecții sau anomalii. Un examen intim complet este recomandat de cel puțin o dată pe an sau de câte ori apar simptome ginecologice precum: sângerări anormale în timpul menstruației, sângerări intermenstruale sau după contact sexual, absența menstruației, o posibilă sarcină, secreții vaginale neplăcute însoțite de disconfort local etc.

Primul control ginecologic după sarcină

După sarcină, consultația ginecologică este obligatorie, întrucât pot apărea complicații care împiedică refacerea mamei. Perioada optimă pentru prima consultație ginecologică după sarcină este: atât pentru gravidele care au avut naștere normală, cât și pentru gravidele care au născut prin cezariană este indicată vizita la medicul ginecolog după 7-10 zile.  

De asemenea, proaspetele mămici trebuie să meargă la un control ginecologic complet - Consultație Ginecologică, Consultație Senologică, Ecografie Transvaginală, Test Babeș Papanicolau (vezi Pachetele de Screening Anual pentru Sănătatea Femeii) – la terminarea perioadei de lăuzie (6-8 săptămâni după naștere), pentru a se asigura că întregul organism este refăcut și sunt sănătoase.

Prețuri consultație ginecologică

Investigațiile ginecologice de rutină văd ceea ce tu nu poți simți!


Pentru un control ginecologic, te poți programa la oricare dintre
medicii ginecologi ai Donna Medical Center:Vezi toți medicii ginecologi!


CE SPUN PACIENTELE NOASTRE...

 • D.S., 02.03.2016

  De cele mai multe ori fugim de medici și de investigațiile ginecologice, care sunt atât de importante în menținerea unei sănătăți bune.

  Am ales Donna Medical Center pentru controlul anual ginecologic și pentru efectuarea testelor Babeș Papanicolau, etc.

  Pe lângă ceea ce plănuiam să efectuez, am achiziționat un pachet de prevenție ginecologică pentru a beneficia la un preț bun de toate investigațiile necesare și pentru a mă asigura că sunt bine din toate punctele de vedere.

  Recomand cu încredere această clinică și dragi doamne, nu ezitați să mergeți anual la medicul ginecolog pentru a vă asigura că sunteți perfect sănătoase! Mulțumesc!

  D.S., 02.03.2016

 • E.D., 24.06.2015 În urma unui concurs desfășurat pe blogul Simonei Tache am câștigat un consult și un test Papanicolau la clinica dumneavoastră. [...] Nu este prima dată când merg într-o clinică privată, dacă mă gândesc bine, de fapt, toate consultațiile ginecologice de până acum au fost în clinici private. Din punctul meu de vedere, ce vă diferențiază față de experiențele pe care le-am avut până acum sunt timpul redus de așteptare și atmosfera foarte plăcută. Medicul Horațiu Haradja a fost foarte amabil, a avut răbdare să îmi explice ca să pot înțelege [...].

  Mulțumesc!

  E.D., 24.06.2015

 • Diana, 23.09.2015 De anul trecut tot vin în acest centru și am fost plăcut surprinsă de modul în care mi-au acordat atenție domnișoarele/doamnele de la recepție, dna doctor Teodorescu la care am fost deja de două ori pentru ecografie mamară, domnul doctor Horațiu Haradja, la care am venit și astăzi pentru interpretarea analizelor. [...] Sunteți profesioniști cu toții! Felicitări pentru munca pe care o prestați pentru noi, pacienții!
  Mulțumesc foarte mult!

  Diana, 23.09.2015

 • M.A., 22.03.2016

  Am venit la Donna Medical Center speriată de rezultatul unui test Papanicolau, care a ieșit modificat.

  Medicul ginecolog mi-a recomandat să fac și o colposcopie, și în felul acesta am ajuns la o minunată doamnă doctor, și anume dna dr Leonte Laura. M-a tratat cu mare căldură, încât am simțit din prima că, orice ar fi, trebuie să existe o rezolvare. Totul a decurs cum trebuie, rezultatele au fost concludente și în final totul a fost bine.

  Recomand cu caldură atât clinica, cât și pe doamna doctor Leonte!

  M.A., 22.03.2016

 • Mă numesc Doina, am 38 de ani și azi am venit pentru prima dată la Donna Medical Center pentru o colposcopie.

  m-am programat la Dr. Iurco Lucia și sunt foarte mulțumită de amabilitatea și profesionalismul dânsei. Sunt foarte surprinsă că nici măcar nu a durut deloc. De acum Dr. Iurco va fi medicul meu ginecolog.

  Muțumesc!

  Doina, 22.03.2016VINO LA DONNA MEDICAL CENTER PENTRU SERVICII GINECOLOGICE DE EXCELENȚĂ!

Din 2011 și până acum, ne-am câștigat reputația de Centru Medical de Excelență, oferind un diagnostic corect, precoce și rapid pentru peste 80.000 de paciente:

 • Servicii de excelență în Imagistică Medicală, Obstetrică-Ginecologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Analize de laborator.
 • Echipă de medici cu experiență de 10 – 30 de ani în Sănătatea Femeii.
 • Diagnostic initial și second opinion corect, precoce și rapid pentru orice afecțiune mamară sau ginecologică.

VREI O PROGRAMARE SAU VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII DESPRE SERVICIILE GINECOLOGICE?


NUME

EMAIL
PRENUME

NUMĂR DE TELEFON
Donna Medical Center este în București.

021 9732Articole recomandatePachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%!

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%! | Chestionar satisfacție pacienți | Contact | Schimbă preferințe cookie
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții