Nouă recomandări pentru o vacanță de vară sănătoasă
Articol realizat cu ajutorul Dr. Florentina Mehic - Medic primar Medicină Internă
Multe beneficii ale vacanțelor au fost dovedite prin studii de-a lungul timpului. De exemplu, studiul publicat în New York Times în 1992 (Framingham Heart Study) concluzionează că femeile care au luat o vacanță o dată la 6 ani sau mai puțin, au avut un risc de 8 ori mai mare de a face atac de cord sau de a dezvolta boli de inimă față de femeile care au luat cel puțin 2 vacanțe pe an. În plus, te vei îmbolnăvi mai rar și vei evita accelerarea procesului de îmbătrânire.
Vacanțele active sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sănătatea fizică, dar și mentală. A fi activ în vacanță nu înseamnă neapărat să faci zilnic sport, ci presupune ca 2 - 4 ore pe zi să îți planifici activități în aer liber care să îți facă plăcere, precum: o plimbare pe jos pe străzile orașului, o vizită la grădina zoologică, o plimbare cu bicicleta pe faleză, sporturi acvatice etc.
Iată câteva idei de a petrece o vacanță de neuitat, de a te bucura de relaxare și de a îți întări sănătatea.
1. Programează o vizită la medic înainte de a pleca în vacanță, pentru a evita eventualele complicații în perioada în care ești plecată. De exemplu, înainte de a merge la plajă poți face:
- o ecografie mamară pentru a fi sigură că sânii tăi sunt sănătoși;
- un consult endocrinologic să fii sigură că nu ai hipertiroidie (în acest caz soarele fiind interzis);
- un consult ginecologic înainte de a merge la mare sau la piscină.
2. Ia cu tine medicamentele și un chit de prim ajutor: antiinflamatoare, pastile pentru dureri în gât sau pentru rău de mare, plasturi etc.
3. Asigură-te că îți pui în mișcare picioarele sau te ridici pentru a face o scurtă plimbare o dată la două ore, pentru a evita formarea eventualelor cheaguri de sânge care ar putea apărea în picioare în timpul curselor lungi cu avionul sau cu mașina.
4. Bea multă apă pentru a evita deshidratarea sau instalarea constipației în timpul călătoriilor.
5. Programează activitățile pentru dimineața: probabil că vremea va fi mai prietenoasă, iar tu vei avea nivelul de energie mai ridicat.
6. Relaxează-te privind apusul sau răsăritul! O plimbare la apus atunci când ești departe de casa te va încărca cu siguranță atât spiritual, cât și cu energie fizică.
7. Intră în apă cât de mult poți! Fie că este mare, un bazin de înot sau un lac, asigură-te că vei intra în apă pentru înot sau doar pentru a te plimba. Chiar și a sta în picioare în apă peste talie este un antrenament bun datorită acțiunii apei.
8. Participă la un joc în aer liber în fiecare zi a vacanței tale! Există multe variante de jocuri distractive și relaxante acum, trebuie doar să le încerci și să îi implici și pe cei dragi.
9. Fii atentă la excesele alimentare! Preparate locale, înghețată, bomboane, prăjituri - nu îți interzice aceste plăceri, însă limitează-te la un singur astfel de răsfăț pe zi. Dacă vei „gusta” mai multe, bucuria și unicitatea lor se vor diminua, iar tu vei petrece mai mult timp stând în restaurant, iar apoi vei sta și mai mult pentru a te recupera datorită exceselor alimentare.
Care sunt ideile pe care le consideri utile și te gândești să le pui în aplicare? Ne-am bucura să primim impresii și vești de la tine.
O vacanță minunată și sănătoasă îți dorim!
_ _ _ _ _ _
Ți-a plăcut acest articol ? Dacă da, apasă pe butonul LIKE de mai sus și distribuie-l cu prietenii !
_ _ _ _ _ _
Articole referință:
http://www.rd.com/health/diet-weight-loss/summer-vacation-healthy-tips-for-trips/2/
http://www.wcpo.com/dpp/news/health/healthy_living/9-health-tips-for-your-vacation-UC-family-doctor-has-pre-travel-advice-for-avoiding-sickness
Cele mai citite
Virusul HPV – tot ce trebuie să știi
Torsiunea Ovariană: cauze, simptome și tratament
Ghid complet al metodelor contraceptive
Ecografia transvaginală – Tot ce trebuie să știi
Testul de sarcină – Tot ce trebuie să știi dacă bănuiești că esti însărcinată
Nodulii la sân: Ghid complet
Durerea de sâni (mastodinie)
Semnele și simptomele cancerului mamar
Tot ce trebuie să știi despre cancerul la sân
Sindromul ovarelor polichistice
Testul Babeș- Papanicolau: Ghid complet
Chisturile ovariene: diagnostic și tratament
Analize recomandate în timpul sarcinii
Metode contraceptive
Cancer col uterin - simptome
Cancer ovarian. Simptome și factori de risc
Fibromul uterin
Adenomul hipofizar
Endometrioza
