, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Donna Medical Center » Servicii Medicale » Centrul Specializat în Patologia Mamară » Mamografie Digitala 3D cu Tomosinteza si Soft C-View

Mamografie Digitala 3D cu Tomosinteza si Soft C-View

Mamografie digitala 3d cu tomositeza si soft c view imagistica sanului romania- pret avantajos


MAMOGRAFIA DIGITALĂ 3D CU TOMOSINTEZĂ ȘI SOFT C-VIEW


Dr.Elena Claudia Teodorescu - Mamografia Digitala 3D cu Tomosinteza

Ce înseamnă mamografie? În ce constă investigația și de ce este important să o efectuezi?

Este cea mai nouă și avansată metodă de examinare a sânilor la femeile care au peste 40 de ani (CELE MAI EXPUSE RISCULUI DE CANCER).

Depistează si caracterizează mai cu mai mare acuratețe formațiunile benigne sau maligne comparativ cu mamografia digitală standard 2D, în special în sânii denși.

Mamografia 3D poate fi comparată cu o scanare computer tomografică a sânului, pe când o mamografie digitală simplă (imagine 2D) este o simplă radiografie a sânului.

✓  Evită unele controale suplimentare, biopsii sau chiar intervenții chirurgicale inutile, ceea ce înseamnă mai puțină iradiere, mai puțin stres acumulat și mai puțini bani cheltuiți.

✓ Mamografia este singura metodă imagistică ce poate să evidențieze și să caracterizeze microcalcificările, care uneori pot fi singurul semn de cancer mamar.

  Scade numărul de diagnosticuri pozitive sau negative puse greșit. Formațiuni care la o mamografie standard par a fi cancer se dovedesc a fi în final țesut mamar normal.

Ce statistici recomandă mamografia?

 • Depistarea precoce a unui cancer mamar (cu dimensiunea mai mică de 1 cm) permite vindecarea în peste 90% din cazuri.
 • Se consideră că mamografia depistează tumori mamare mai devreme cu 3-4 ani înainte ca acestea să devină palpabile.
 • Mamografia digitală cu Tomosinteză 3D a detectat cu 41% mai multe cancere invazive (cele mai agresive) și cu 29% mai multe cancere mamare per total comparativ cu cea standard 2D.
 • Introducerea mamografiei ca metodă de screening a dus la scăderea ratei mortalității a cancerului de sân cu 30%.MAMOGRAFUL SELENIA DIMENSIONS DE LA HOLOGIC - Lider mondial în mamografie digitală

Mamograf digital performant Selenia Dimensions Hologic

Mamograful Selenia Dimensions 3D cu Soft C-View de la Hologic este lider mondial în mamografia digitală, premiat 3 ani la rând cu Premiile Internaționale în Tehnică Medicală „Best in Klass” pentru „Cel mai performant și inovativ mamograf digital din lume”.

Softul C-View, tehnologie unică disponibilă doar pe mamograful Selenia Dimensions de la Hologic, reconstruiește virtual imaginile 2D în format 3D și astfel, medicii noștri pot oferi un diagnostic corect printr-o singură expunere mamografică a pacientei, ceea ce presupune un nivel redus de iradiere.

În cadrul Centrului de Excelență în Imagistica Sânului, mamograful Hologic este dotat cu Sistemul de stereotaxie AFFIRM ce permite biopsierea microcalcificărilor suspecte sub ghidaj mamografic 3D și reperaje mamare cu harpon. Acest sistem ce poziționează și introduce acul cu precizie de zecimi de milimetru este unic în România la Donna Medical Center.

Ce este mamografia?

Mamografia reprezintă o examinare a sânilor cu ajutorul razelor X, folosită pentru detectarea și diagnosticul afecțiunilor sânului.

Câte tipuri de mamografii există?

      DE SCREENING

 • se efectuează regulat la femei asimptomatice care au peste 40 ani pentru a detecta orice anomalie suspectă sau orice modificare de la ultima mamografie efectuată.

      DE DIAGNOSTIC

 • este recomandată la paciente simptomatice care au peste 35 ani (nodul, scurgere mamelonară, retracția mamelonului sau a pielii la nivelul sânului etc) sau după o mamografie de screening cu modificări prezente. Aceasta utilizează incidențe mamografice suplimentare pentru un diagnostic corect.
Mamografie digitala 3d cu tomosinteza si soft c view film


 ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE MAMOGRAFIA DIGITALĂ CU TOMOSINTEZĂ

Mamografie digitală 3D cu tomosinteză sau o mamografie standard?

În comparație cu mamografia 2D, fie ea cea clasică sau cea digitală, mamografia digitală 3D aduce o serie de avantaje extrem de importante pentru un diagnostic corect și precoce, dintre care amintim:
 • Creează o hartă tridimensională (3D) a sânilor, formată din zeci de imagini din profunzimea sânilor (imagini mamografice de 1 mm), din diverse unghiuri, oferindu-i medicului posibilitatea de a pune un diagnostic corect prin faptul că poate examina bucată cu bucată. Prin mamografia clasică 2D medicul putea analiza doar 2 imagini mamografice.
 • În aceste imagini din profunzimea sânilor nu apar suprapuneri de țesut așa cum apar în imaginile de mamografie clasică, oferind medicului imagist un grad net superior de acuratețe la depistarea și caracterizarea diferitelor formațiuni și leziuni (distorsiuni arhitecturale, asimetrii - uneori singurul semn de cancer) - în special în cazul sânilor denși.
 • Datorită acestor rezultate cu precizie sporită, reduce în unele cazuri numărul de controale suplimentare, uneori chiar biopsii sau intervenții chirurgicale inutile.
 • Softul C-View, disponibil în România la Donna Medical Center, în București, permite obținerea unor imagini 2D prin reconstrucția virtuală a imaginilor 3D. Astfel, medicii noștri pot oferi un diagnostic corect printr-o singură expunere mamografică a pacientei, ceea ce presupune un nivel redus de iradiere. În cazul mamografiilor digitale cu tomosinteză fără softul C-View, pacienta este expusă la iradiere de două ori.
 • Medicul are acces la informație mai complexă din profunzimea sânului, iar formațiuni care la o mamografie standard par a fi cancer, prin „suprapunerea” unor imagini, se demonstrează a fi de fapt țesut mamar normal. În plus, cresc șansele de a depista un cancer ascuns în profunzimea sânului.

Care sunt avantajele și dezavantajele mamografiei?


Avantajele mamografiei sunt:
 • Posibilitatea comparării cu mamografiile anterioare;
 • Posibilitatea unei a doua opinii pe aceleași filme mamografice;
 • O dependență mai mică de operator, atât timp cât sunt respectate criteriile de efectuare corectă a mamografiei: poziționare și parametri tehnici.
Dezavantajele mamografiei sunt:

 • Odată cu creșterea în densitate a sânului, scade sensibilitatea mamografiei; sensibilitatea mamografiei într-un sân adipos este de aproape 100%, dar se reduce la aproximativ 45% într-un sân foarte dens, moment în care va fi nevoie de o ecografie mamară în completare;
 • În 10-15% din cazuri mamografia nu poate depista cancerul mamar, fiind necesare alte investigații; cu toate acestea, este posibil și reversul, întrucât există cancere mamare și leziuni vizibile doar pe mamografie, dar nu și prin alte investigații (spre exemplu pot să nu aibă expresie ecografică).

Este mamografia digitală 3D cu tomosinteză 100% precisă?

Tomosinteza sânului sau mamografia 3D este la acest moment, cea mai avansată tehnică de investigare a sânilor din lume, folosită de către specialiști atât pentru screening, cât și pentru diagnostic.
Cu toate acestea, nicio tehnică de diagnosticare nu poate avea acuratețe 100% la diagnostic, în principal datorită dependenței tehnologiei de un medic imagist foarte experimentat în patologie mamară. Este foarte important ca aparatura folosită în diagnostic să fie performantă, dar este și mai important ca medicul să fie ales cu atenție pentru a te putea încrede în interpretarea mamografiei. Dar:
 • oferă cel mai mare grad de acuratețe la diagnostic, în cazul pacientelor peste 40 de ani, reducând astfel considerabil numărul rechemărilor sau investigațiilor complementare necesare.
 • în unele situații, la fel ca orice alt examen medical, mamografia 3D nu poate avea acuratețe de 100 %, iar atunci se completează cu alte investigații, precum ecografia mamară sau examenul RMN de sân.
Toți medicii radiologi de la Donna Medical Center au competență în Imagistica Sânului și Mamografie și supraspecializare de 10-20 de ani în diagnosticul avansat al afecțiunilor mamare, formând probabil echipa medicală cu cea mai bogată experiență în Imagistica Sânului din România și cele mai multe vieți salvate prin diagnostic precoce.

Este dureroasă o astfel de mamografie?

În general, mamografiile nu reprezintă o investigație dureroasă, fiind vorba de o compresie a sânului ce durează câteva secunde, deci de o senzație scurtă de presiune. Mamograful Selenia Dimensions 3D de la Hologic vine și cu o ergonomie îmbunatățită față de mamografele anterioare, prin forma sa și tehnica de compresie utilizată.

Combinația dintre cel mai avansat mamograf și un asistent de mamografie foarte priceput garantează un disconfort minim în timpul compresiei sânilor.

Când se face o mamografie digitală 3D cu tomosinteză?

În general, tomosinteza sânului se realizează ca orice alt tip de mamografie, din 2 în 2 ani după împlinirea vârstei de 40 de ani, în lipsa unor simptome sau istoric personal/familial cu boala. Există și situații când mamografia se efectuează la vârste mai tinere, ca o completare la ecografia mamară, la recomandarea medicului.

În cazul femeilor cu risc crescut de a dezvolta cancer mamar (au avut deja cancer la sân, sau o leziune benignă mamară cu risc crescut, sau au în familie cazuri de cancer mamar sau ovarian), metodele de investigare sunt aceleași, dar intervalul de examinare se modifică, fiind mai frecvent.

Cum este iradierea la mamografia digitală 3D în comparație cu cea clasică?

Mamografia clasică produce un nivel de iradiere echivalent cu radiația cosmică de la un zbor trans-oceanic sau cu radiația acumulată în 2 săptămâni de viață pe Terra.

La mamografia cu tomosinteză, care înglobează cea mai recentă tehnologie, acest nivel de iradiere este redus la minimum, devenind mai mic decât chiar și riscul prezentat de mamografia clasică:

 • în mod direct, pentru că mamografia digitală cu tomosinteză și soft C-View se realizează printr-o singură expunere a pacientei la aparat.
 • în mod indirect, datorită diagnosticului îmbunătățit și reducerii numărului de rechemări și expuneri mamografice inutile în timp.

Beneficiile mamografiei în general și în special ale mamografiei 3D sunt incomparabil mai mari și decisive pentru pacientă, comparat cu nivelul de iradiere.

Cum te pregătești pentru investigație și ce alte sfaturi practice mai poți urma?

 • Vino cu rezultatele investigațiilor efectuate anterior - mamografii, ecografii mamare, RMN de sân - inclusiv filme sau CD-uri; ideal ar fi să compilezi toate aceste documente într-un dosar de istoric medical în ceea ce privește sănătatea sânilor;
 • Documentează-te pentru a găsi o clinică medicală de încredere și un medic cu care rezonezi pentru a merge anual la acesta; în acest fel rezultatele mamografiilor tale pot fi corelate și comparate pentru o mai bună privire de ansamblu, contribuind la un diagnostic de o acuratețe cât mai înaltă;
 • Specifică-i medicului înainte de mamografie dacă această investigație ți-a fost recomandată în urma identificării unui nodul suspect sau în urma altei analize și pregătește-te să discuți și despre alte simptome neobișnuite întâlnite dacă există;
 • Programează mamografia după menstruație (de preferat), când se reduce sensibilitatea sânilor, pentru a evita vreun disconfort de la compresia ușoară;
 • Nu utiliza deodorant pudră sau cremă în axilă in ziua efectuării mamografiei;
 • Poartă o ținută compusă din 2 piese (bluză și fustă/pantalon).

Cum se face mamografia?

Întreaga procedură durează între 30 de minute și o oră.
Procedura obținerii unui rezultat mamografic implică două etape:
1. Captarea imaginilor - mamograful Selenia Dimensions cu Tomosinteză captează imaginile, fiind operat de către Asistentul Medical de Radiologie.
2. Interpretare rezultat - interpretarea imaginilor de către Medicul Imagist, care primește cazul pe stația de procesare, unde poate analiza individual imaginile sau le poate reconstrui într-o hartă tridimensională a sânului, pentru a identifica cele mai mici formațiuni și a oferi un diagnostic corect.ECHIPA DE MEDICI CU CEA MAI BOGATĂ EXPERIENȚĂ ÎN
MAMOGRAFIE ȘI IMAGISTICA SÂNULUI DIN ROMÂNIA


Mii de vieți salvate la Donna Medical Center prin diagnostic corect și precoce.
Zeci de ani experiență în depistarea afecțiunilor mamare.
PESTE 200.OOO de mamografii și ecografii mamare

MAMOGRAFIA SALVEAZĂ VIEȚI! VINO LA
DONNA MEDICAL CENTER PENTRU CEA MAI AVANSATĂ MAMOGRAFIE DIN LUME!

Din 2011 și până acum, ne-am câștigat reputația de Centru Medical Specializat în Patologia Mamară, oferind un diagnostic corect, precoce și rapid pentru peste 100.000 de paciente:

 • Servicii de excelență în Imagistică Medicală, Obstetrică-Ginecologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Analize de laborator.
 • Echipă de medici cu experiență de 10 – 30 de ani în Sănătatea Femeii.
 • Diagnostic initial și second opinion corect, precoce și rapid pentru orice afecțiune mamară sau ginecologică.

VREI O PROGRAMARE SAU VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII DESPRE MAMOGRAFIA DIGITALĂ CU TOMOSINTEZĂ 3D?


NUME

EMAIL
PRENUME

NUMĂR DE TELEFON
Donna Medical Center este în București.

021 9732


Articole recomandatePachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%!

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%! | Chestionar satisfacție pacienți | Contact | Schimbă preferințe cookie
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții