, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Servicii Medicale » Centrul de Excelenta in Imagistica Sanului » Mamografie Digitala 3D cu Tomosinteza si Soft C-View

Mamografie Digitala 3D cu Tomosinteza si Soft C-View


Mamografie digitala - pret avantajos

Mamografie digitala - pret avantajos

PROGRAMEAZĂ-TE PENTRU O MAMOGRAFIE ACUM!


MAMOGRAFIA DIGITALĂ 3D CU TOMOSINTEZĂ ȘI SOFT C-VIEW


Mamografia Digitala 3D cu Tomosinteza

Ce înseamnă mamografie? În ce constă investigația și de ce este important să o efectuezi?

Este cea mai nouă și avansată metodă de examinare a sânilor la femeile care au peste 40 de ani (CELE MAI EXPUSE RISCULUI DE CANCER).

Depistează si caracterizează mai cu mai mare acuratețe formațiunile benigne sau maligne comparativ cu mamografia digitală standard 2D, în special în sânii denși.

Mamografia 3D poate fi comparată cu o scanare computer tomografică a sânului, pe când o mamografie digitală simplă (imagine 2D) este o simplă radiografie a sânului.

Evită unele controale suplimentare, biopsii sau chiar intervenții chirurgicale inutile, ceea ce înseamnă mai puțină iradiere, mai puțin stres acumulat și mai puțini bani cheltuiți.

Mamografia este singura metodă imagistică ce poate să evidențieze și să caracterizeze microcalcificările, care uneori pot fi singurul semn de cancer mamar.

Scade numărul de diagnosticuri pozitive sau negative puse greșit. Formațiuni care la o mamografie standard par a fi cancer se dovedesc a fi în final țesut mamar normal.

MAMOGRAFUL SELENIA DIMENSIONS DE LA HOLOGIC - Lider mondial în mamografie digitală

Mamograf digital performant

Mamograful Selenia Dimensions 3D cu Soft C-View de la Hologic este lider mondial în mamografia digitală, premiat 3 ani la rând cu Premiile Internaționale în Tehnică Medicală „Best in Klass” pentru „Cel mai performant și inovativ mamograf digital din lume”.

Softul C-View, tehnologie unică disponibilă doar pe mamograful Selenia Dimensions de la Hologic, reconstruiește virtual imaginile 2D în format 3D și astfel, medicii noștri pot oferi un diagnostic corect printr-o singură expunere mamografică a pacientei, ceea ce presupune un nivel redus de iradiere.

În cadrul Centrului de Excelență în Senologie, mamograful Hologic este dotat cu Sistemul de stereotaxie AFFIRM ce permite biopsierea microcalcificărilor suspecte sub ghidaj mamografic 3D și reperaje mamare cu harpon. Acest sistem ce poziționează și introduce acul cu precizie de zecimi de milimetru este unic în România la Donna Medical Center.


ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE MAMOGRAFIE

De ce este o mamografie 3D cu tomosinteză mai bună decât o mamografie standard?

În comparație cu mamografia 2D, fie ea cea clasică sau cea digitală, mamografia digitală 3D aduce o serie de avantaje extrem de importante pentru un diagnostic corect și precoce, dintre care amintim:

Creează o hartă tridimensională (3D) a sânilor, formată din zeci de imagini din profunzimea sânilor (imagini mamografice de 1 mm), din diverse unghiuri, medicul putându-le examina bucată cu bucată pentru a oferi un diagnostic exact. Prin mamografia clasică 2D medicul putea analiza doar 2 imagini mamografice.

În aceste imagini din profunzimea sânilor nu apar suprapuneri de țesut așa cum apar în imaginile de mamografie clasică, oferind medicului imagist un grad net superior de acuratețe la depistarea și caracterizarea diferitelor formațiuni și leziuni (distorsiuni arhitecturale, asimetrii - uneori singurul semn de cancer).

Datorită acestor rezultate cu precizie sporită, reduce în unele cazuri numărul de controale suplimentare, uneori chiar biopsii sau intervenții chirurgicale inutile.

Softul C-View, disponibil în România la Donna Medical Center, în București, permite obținerea unor imagini 2D prin reconstrucția virtuală a imaginilor 3D. Astfel, medicii noștri pot oferi un diagnostic corect printr-o singură expunere mamografică a pacientei, ceea ce presupune un nivel redus de iradiere. În cazul mamografiilor digitale cu tomosinteză fără softul C-View, pacienta este expusă la iradiere de două ori.

Medicul are acces la informație mai complexă din profunzimea sânului, iar formațiuni care la o mamografie standard par a fi cancer, prin „suprapunerea” unor imagini, se demonstrează a fi de fapt țesut mamar normal. În plus, cresc șansele de a depista un cancer ascuns în profunzimea sânului.

Este mamografia digitală 3D cu tomosinteză 100% precisă?

Deși tomosinteza sânului sau mamografia 3D este la acest moment cea mai avansată tehnică de investigare a sânilor din lume, aceasta nu poate avea acuratețe de 100% la diagnostic, în principal datorită dependenței tehnologiei de un medic imagist foarte experimentat în patologia mamară.

Nu este suficient să alegi doar cea mai bună tehnică medicală, ci este poate mai important să alegi cu atenție și un medic foarte experimentat în interpretarea mamografiei.

Toți medicii radiologi de la Donna Medical Center au competență în Imagistica Sânului și Mamografie și supraspecializare de 10-20 de ani în diagnosticul avansat al afecțiunilor mamare, formând probabil echipa medicală cu cea mai bogată experiență în Imagistica Sânului din România și cele mai multe vieți salvate prin diagnstic precoce.

Este dureroasă o astfel de mamografie?

Mamograful Selenia Dimensions 3D de la Hologic vine și cu o ergonomie îmbunatățită față de mamografele anterioare, prin forma sa și tehnica de compresie utilizată.
Combinația dintre cel mai avansat mamograf și un asistent de mamografie foarte priceput, garantează un disconfort minim în timpul compresiei sânilor.

Când se face o mamografie digitală 3D cu tomosinteză?

De regulă, tomosinteza sânului se realizează, ca orice alt tip de mamografie, din 2 în 2 ani după împlinirea vârstei de 40 de ani, în lipsa unor simptome sau istoric personal/familial cu boala.
Există și situații când mamografia se recomandă la vârste mai tinere, ca o completare la ecografia mamară

În cazul femeilor cu risc crescut de a dezvolta cancer mamar (au avut deja cancer la sân, sau o leziune benignă mamară cu risc crescut, sau au în familie cazuri de cancer mamar sau ovarian), metodele de investigare sunt aceleași, dar intervalul de examinare se modifică, fiind mai frecvent.

Cum este iradierea la mamografia digitală 3D în comparație cu cea clasică?

Mamografia clasică produce un nivel de iradiere echivalent cu radiația cosmică de la un zbor trans-oceanic sau cu radiația acumulată în 2 săptămâni de viață pe Terra.

La mamografia cu tomosinteză, care înglobează cea mai recentă tehnologie, acest nivel de iradiere este redus la minimum:

 • în mod direct, pentru că mamografia digitală cu tomosinteză și soft C-View se realizează printr-o singură expunere a pacientei la aparat.
 • în mod indirect, datorită diagnosticului îmbunătățit și reducerii numărului de rechemări și expuneri mamografice inutile.

Beneficiile mamografiei în general și în special ale mamografiei 3D sunt incomparabil mai mari și decisive pentru pacientă, comparat cu nivelul de iradiere.

Cum să te pregătești pentru investigație?

 1. Vino cu rezultatele investigațiilor efectuate anterior - mamografii, ecografii mamare, RMN de sân - inclusiv filme sau CD-uri;
 2. Programează mamografia după menstruație (de preferat);
 3. Nu utiliza deodorant pudră sau cremă în axilă in ziua efectuării mamografiei;
 4. Poartă o ținută compusă din 2 piese (bluză și fustă/pantalon).

Se efectuează și pentru screeningul cancerului mamar și pentru diagnostic?

Mamografia 3D cu tomosinteză este cea mai utilă și eficientă metodă de investigare a sânilor, atât în screeningul cancerului mamar la femeile peste 40 de ani (pentru pacientele cu risc obișnuit de cancer mamar cât și pentru cele cu risc crescut de cancer mamar), cât și în diagnosticul afecțiunilor mamare.

Cum se face mamografia?

Întreaga procedură durează între 30 de minute și o oră.
Procedura obținerii unui rezultat mamografic implică două etape:
1. Captarea imaginilor - mamograful Selenia Dimensions cu Tomosinteză captează imaginile, fiind operat de către Asistentul Medical de Radiologie.
2. Interpretare rezultat - interpretarea imaginilor de către Medicul Imagist, care primește cazul pe stația de procesare, unde poate analiza individual imaginile sau le poate reconstrui într-o hartă tridimensională a sânului, pentru a identifica cele mai mici formațiuni și a oferi un diagnostic corect.CE SPUN PACIENTELE NOASTRE ...

 • Nadina, 01.10.2015 Este a doua oară când vin la Donna Medical Center. Am ales această clinică pentru dna doctor Claudia Teodorescu, care mi-a fost recomandată de 3 medici pentru monografierea sânilor. Sunt foarte mulțumită de serviciile oferite [...]. De asemenea, fac un apel către doamnele care au orice suspiciune asupra sânilor. Mergeți la control. Controlați-vă aflați și să știți ce este cu corpul dvs. O persoană informată este o persoană puternică și poate să-și mențină sănătatea. Succes!

  Nadina, 01.10.2015

 • F.S., 27.05.2015 Minunat! Zbor și îmi vine să zburd ... Am ajuns la Donna după 2 ani de incertitudine, după ecografii și mamografii din 3 în 3 luni, după plânsete și suferință în familie, după diagnosticul: urgent operație sân drept, suspectă de cancer, ganglioni măriți axilă dreaptă, certată că ”formațiunea mea” a ajuns la 13/8,5 mm din neglijența mea [...] Ajung la Donna - calm, liniște, bunăvoință, interes pentru mine ca femeie încă din recepție. Sunt strigată fix cu 2 minute înainte de ora stabilită. Dna. Dr. Teodorescu, calmă, zâmbet cald [...] nu comentează celelalte diagnostice, sunt bine, sunt ușoare probleme, dar fără să-mi fac griji. Deci, 2 ani de suferință inutilă...

  F.S., 27.05.2015

 • Camelia, 09.11.2017

  Anul trecut am făcut o mamografie la Donna Medical Center la care mi s-a descoperit un nodul care, din păcate, era canceros. A urmat procedura obișnuită: intervenție chirurgicală și radioterapie. Astăzi, la un an și jumătate, am venit să fac o mamografie de control și am aflat cu surpriză de la doamna asistentă Cristina că au un nou aparat pentru mamografie cu tomosinteză, un vârf al tehnicii actuale. Totul a decurs bine.

  Mulțumesc colectivului Clinicii Donna Medical Center pentru dăruirea și profesionalismul cu care își fac treaba.

  Camelia, 09.11.2017

 • B. F., 15.01.2016 Sunt pacienta doamnei doctor Teodorescu Claudia din anul 2010, datorită doamnei doctor am reușit să depistez boala în anul 2013. Îi datorez mulțumiri și recunoștință pentru amabilitatea, profesionalismul și delicatețea sa, precum și pentru răbdarea față de pacienți. Aceleași mulțumiri adresez și doamnei Dana, pentru delicatețea și blândețea în efectuarea mamografiei.

  Mulțumesc întregului colectiv al clinicii Donna, clinică pe care o recomand prietenelor mele care au probleme de sănătate.

  B. F., 15.01.2016


ECHIPA DE MEDICI CU CEA MAI BOGATĂ EXPERIENȚĂ ÎN
MAMOGRAFIE ȘI IMAGISTICA SÂNULUI DIN ROMÂNIA

Mii de vieți salvate la Donna Medical Center în ultimii 7 ani de zile, prin diagnostic corect și precoce.
10-20 de ani experiență în depistarea afecțiunilor mamare.
PESTE 200.OOO de mamografii și ecografii mamare

MAMOGRAFIA SALVEAZĂ VIEȚI! VINO LA
DONNA MEDICAL CENTER PENTRU CEA MAI AVANSATĂ MAMOGRAFIE DIN LUME!

Din 2011 și până acum, ne-am câștigat reputația de Centru Medical de Excelență, oferind un diagnostic corect, precoce și rapid pentru peste 100.000 de paciente:

 • Servicii de excelență în Imagistică Medicală, Obstetrică-Ginecologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Analize de laborator.
 • Echipă de medici cu experiență de 10 – 30 de ani în Sănătatea Femeii.
 • Diagnostic initial și second opinion corect, precoce și rapid pentru orice afecțiune mamară sau ginecologică.

VREI O PROGRAMARE SAU VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII DESPRE MAMOGRAFIA DIGITALĂ CU TOMOSINTEZĂ 3D?


NUME

EMAIL
PRENUME

NUMĂR DE TELEFON
Donna Medical Center este în București.

021 9732


Articole recomandatePachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2021 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Chestionar satisfacție pacienți | Contact
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții