, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Donna Medical Center » Servicii Medicale » Chirurgie » Reperaj mamar cu harpon - sub ghidaj mamografic 3D

Reperaj mamar cu harpon - sub ghidaj mamografic 3D

Reperaj mamar sub ghidaj mamografic 3D


MARCAJ TUMORAL CU HARPONUL GHIDAT MAMOGRAFIC
SiSTEMUL AFFIRM 3D - CEA MAI AVANSATĂ TEHNOLOGIE DIN ȚARĂ


Începând cu luna iunie 2018, Centrul de Excelență în Senologie al Donna Medical Center este primul și singurul centru medical din România ce oferă Reperaj mamar cu harpon - sub ghidaj mamografic 3D.

De acum, acele paciente ce prezintă formațiuni maligne/suspecte vizibile doar la mamografie, cu indicație de excizie chirurgicală, vor putea să efectueze cea mai sigură și precisă tehnică de ghidaj preoperator, care garantează succesul intervenției chirurgicale și reduce la minimum excizia țesutului mamar normal.

Această procedură de marcare avansată se folosește pentru o gamă de modificări evidențiate doar la examenul mamografic (sau care se văd mult mai clar decât ecografic): focare de microcalcificări, distorsiuni arhitecturale, densități focale suspecte fără corespondent ecografic etc), deci nu poate fi înlocuită cu reperajul mamar eco-ghidat.

Marcajul (reperajul) are rol preoperator, atunci când medicul Imagist marchează (indică) formațiunea care trebuie eliminată de către medicul chirurg în timpul intervenției, prin introducerea unui sistem de ac-carlig „harpon medical” în formațiune, sub ghidaj imagistic.

Ghidajul mamografic 3D are avantajul de a permite poziționarea corectă a harponului pentru sân de la prima încercare, imediat în proximitatea leziunii identificate, cu ajutorul unui ghidaj automat deosebit de sensibil, care orientează și introduce acul pe traiectoria cea mai scurtă, astfel încât să ajungă exact în punctul dorit. De elimină, astfel, eroarea umană.


CUM SE EFECTUEAZĂ REPERAJUL MAMAR SUB GHIDAJ MAMOGRAFIC?


Reperajul mamar cu harpon, sub ghidaj mamografic 3D, este o intervenție preoperatorie care poate fi efectuată cu sisteme ac-cârlig metalice (harpoane pentru chirurgie), care necesită uneori anestezie locală sau generală de scurtă durată. Procedura este recomandată mai ales în cazul leziunilor profunde, atunci când distanța dintre tegument și leziune este mai mare de 2 cm.

Procedura:
Procedura presupune ca pacienta să fie așezată pe spate, cu brațul  de aceeași parte cu sânul întins la 90°. În cazul unui reperaj mamar clasic, plasarea ecoghidată a unui harpon pentru sân presupune ca medicul imagist să marcheze calea cea mai scurtă până la leziune, folosind metoda abordului longitudinal. Este introdus un ac-cârlig metalic prin leziune, astfel încât distanța de la vârful acului și marginea leziunii să fie mai mică de 5 cm, apoi acul - harponul pentru cancer - este îndepărtat, iar firul metalic ramâne pe loc. 


AVANTAJELE REPERAJULUI MAMAR CU SISTEMUL STEREOTAXIC AFFIRM 3D COMPARAT CU REPERAJUL SUB GHIDAJ MAMOGRAFIC CLASIC (2D)


Comparat cu reperajul mamar preoperator ghidat mamografic clasic (2D), reperajul ce se folosește de sistemul stereotaxic AFFIRM sub ghidaj mamografic 3D aduce mai multe avantaje esențiale pentru pacientă, cel mai important fiind simplificarea procedurii de stereotaxie prin semi-automatizare, ce duce la o acuratețe mult mai mare a marcajului în sine.

Fă o programare pentru evaluarea completă a stării de sănătate a sânilor, sub îndrumarea unei echipe complete de medici specializați în senologie!

Practic, în cazul reperajului mamar preoperator ghidat mamografic clasic (2D), medicul radiolog trebuie să calculeze matematic/geometric cordoonatele formațiunii suspecte pe baza imaginilor mamografice, pentru a decide locul și unghiul (direcția) introducerii acului. Este o procedură manuală, neasistată tehnologic, în care eroarea umană există și poate însemna repetarea procedurii de mai multe ori, până la momentul în care se poziționează corect harponul pentru san și se nimerește zona de interes - target. Repetarea procedurii înseamnă în primul rând mai mult stres și disconfort pentru pacientă, dar și costuri suplimentare, deoarece sunt utilizate mai multe ace de biopsie și procedura durează mai mult timp.

În cazul reperajului mamar preoperator ce se folosește de sistemul stereotaxic AFFIRM sub ghidaj mamografic 3D, medicul radiolog nu trebuie decât să seteze un target (țintă) pe formațiunea suspectă, iar sistemul Affirm orientează (poziționează) și introduce harponul pentru sân conform coordonatelor calculate de softul specializat, cu precizie de zecimi de milimetri.

În plus, pe lângă reperajul mamar, sistemul AFFIRM este utilizat la Donna Medical Center și pentru efectuarea Biopsiei stereotaxice sub Ghidaj Mamografic 3D.

CUM TE PREGĂTEȘTI PENTRU REPERAJUL MAMAR?


Această procedură nu necesită o pregătire specială. Pentru ca totul să decurgă cât mai eficient, te rugăm să aduci rezultatul ecografiei mamare ce a fost efectuată anterior reperajului.

Este foarte important să menționezi medicului care va efectua reperajul:
- dacă ai alergii la diverse medicamente (xilina este utilizată frecvent ca anestezic local în cadrul acestei proceduri)
- dacă iei sau ai luat medicamente care modifică coagularea sau agregarea sângelui
- dacă suferi de afecțiuni cardiace precum hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, infarcte miocardice în antecedente

CARE SUNT POSIBILELE RISCURI ASOCIATE CU PROCEDURA DE REPERAJ MAMAR?

Procedura de reperaj mamar stereotactic este una minim invazivă și considerată sigură dar, ca orice intervenție, poate avea unele riscuri:

- apariția de vânătăi și edeme la nivelul sânului;
- apariția unui focar de infecție;
- disconfort sau durere în zona prin care a fost introdus harponul pentru sân.
- respectarea recomandărilor medicului privind îngrijirea post-procedură reduce în mod semnificativ riscul de infecție.

În cazul în care ești însărcinată, trebuie să anunți echipa medicală pentru a lua în calcul raportul risc / beneficiu în funcție de vârsta sarcinii.

PREȚURI REPERAJ MAMAR ECOGHIDAT TEGUMENTAR SAU CU HARPONPentru asigurarea succesului unei intervenții chirurgicale mamare, reperajul mamar preoperator efectuat corect de către medicul imagist este esențial.

Cu ajutorul medicilor din Centrul de Excelență în Senologie al Donna Medical Center, pacientele beneficiază de servicii specializate pe întreg traseul medical, de la controlul inițial, până la tratament:

1. efectuarea examenului imagistic la medicii noștri supraspecializați în Imagistica Sânului;
2. la recomandarea medicului imagist, se efectuează o puncție mamară (în cazul formațiunilor vizibile doar mamografic, se efectuează biopsia stereotaxică sub ghidaj mamografic 3D) pentru a obține un diagnostic de certitudine din partea medicului anatomopatolog;
3. medicul imagist (preferabil) sau chirurg efectuează reperajul mamar preoperator, la scurt timp înaintea intervenției chirurgicale;
4. medicul chirurg cu supraspecializare în chirurgia mamară efectuează intervenția. 


SPECIALIȘTI ÎN REPERAJ MAMAR CU HARPON SUB GHIDAJ MAMOGRAFIC


✓ Mii de vieți salvate la Donna Medical Center în ultimii 7 ani de zile, prin diagnostic corect și precoce.
✓ Zeci de ani experiență în depistarea afecțiunilor mamare.
 ✓ PESTE 200.OOO de mamografii și ecografii mamare


VINO LA CENTRUL SPECIALIZAT ÎN PATOLOGIA MAMARĂ AL DONNA MEDICAL CENTER!

Din 2011 și până acum, ne-am câștigat reputația de Centru Specializat în Patologia Mamară:

  • Am reunit laolaltă cea mai puternică echipă de imagiști senologi din România, cu supraspecializare de zeci de ani în acest domeniu restrâns și cu peste 200.000 de mamografii și ecografii mamare efectuate cumulat
  • Am salvat mii de vieți în centrul nostru, printr-un diagnostic de expert, corect și precoce, inclusiv în acele cazuri când am fost nevoiți să infirmăm un diagnostic inițial incorect pus ca "negativ"
  • Colaborăm intern (în cadrul clinicii) și extern cu medici chirurgi și oncologi cu renume în tratamentul afecțiunilor și cancerului mamar.

DACĂ AI O INDICAȚIE PENTRU UN REPERAJ MAMAR PREOPERATOR SUB GHIDAJ MAMOGRAFIC, COMPLETEAZĂ FORMULARUL:


NUME

EMAIL
PRENUME

NUMĂR DE TELEFON
Donna Medical Center este în București.

021 9732
Articole recomandatePachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%!

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%! | Chestionar satisfacție pacienți | Contact | Schimbă preferințe cookie
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții