Ai grijă de sănătate cu regularitate pentru a te asigura că organismul tău este sănătos. Nu mai amâna vizita la medic și mergi la medic pentru controalele medicale preventive. Astfel, poți evita un diagnostic grav, cum este cel de cancer, și te poți asigura că depistezi din timp orice problemă.
Din păcate, bolile neoplazice sunt unul dintre principalele cauze ale mortalității, în zilele noastre și produc multă suferință. După bolile cardiovasculare, tumorile maligne se clasează pe locul al doilea ca și cauză a deceselor, tinând cont că incidența cancerelor crește considerabil odată cu vârsta (de 10 ori mai mare la 70 de ani, decât la 25 de ani).
Diagnosticul timpuriu al carcinoamelor este frecvent greu de obținut de către pacienți, din cauză că, frecvent, tumorile maligne sunt asimptomatice și, poate și mai frecvent, pacienții nu au o rutină a mersului la controalele medicale preventive. Posibilitatea unui diagnostic precoce este cu mult mărită deoarece majoritatea metodelor diagnostice (radiografie, computer-tomografie, mamografie, ecografie mamară) detectează tumori milimetrice, ce cresc considerabil șansele de supraviețuire ale pacientului și scad costurile, suferința și timpul dedicare unui eventual tratament.
Situația cancerului mamar în România
✔️ Îngrijorător, țara noastră continuă să fie în fruntea clasamentului, cu aproximativ 8000 de cazuri noi de cancer mamar în fiecare an, ceea ce înseamnă 21 de cazuri noi în medie zilnic.
✔️ Deși controlul mamar preventiv salvează viața în peste 95% din cazuri, în România lui 2018, 1 din 3 femei, își pierde viața în lupta cu cancerul mamar din cauza diagnosticării târzii, iar 8 din 10 femei din mediul rural nu au făcut niciodată un control preventiv al sânilor.
✔️ La fiecare 3 ore, o femeie moare din această cauză, iar, anual, aproximativ 3.500 de femei îşi pierd viaţa din cauza cancerului la sân.
✔️ Ba mai mult, în acest moment, doar 5% dintre femeile din România şi-au făcut o mamografie în ultimii doi ani.
O modificare celulară malignă este depistată precoce cu ajutorul unor substanțe cunoscute drept markeri tumorali, macromolecule a căror prezență și modificări ale concentrației sunt corelate cu geneza și dezvoltarea tumorilor maligne.
Prin intermediul parteneriatelor noastre cu laboratoare de referință (Bios și Synevo pentru analizele de sânge, Micomi pentru analizele ginecologice, Genekor Atena pentru testările genetice), recoltăm orice fel de analize de laborator.
1. Alfa-fetoproteina - AFP
2. Antigen carcinoembrionar - CEA
3. Antigen tumoral CA 125
4. Antigen tumoral CA 15-3 (antigen carbohidrat)
5. Antigen tumoral CA 19-9
6. Antigen specific prostatic - PSA și free-PSA
București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc) |
București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu). |
|
|
|
|
|
|