București, Str. Traian 234 021.252.32.32 Nu lucrăm prin decontări cu casele de asigurări.
Servicii Medicale » Mamografie digitală cu tomosinteză 3D

Mamografie digitală cu tomosinteză 3D

7 (pagina) - Mamografie_digitalAu_32221.jpg

Programare rapidă


Despre mamografia digitală cu tomosinteză


Cum ar fi dacă...


am putea depista
cancerele mamare la timp?

leziunile din țesutul mamar
ar putea fi analizate mai clar?

am putea să evităm controalele
suplimentare și biopsiile inutile?


Mamografia digitală cu tomosinteză 3D este cea mai nouă și avansată tehnică folosită în screeningul și diagnosticul cancerului de sân la femeile peste 40 de ani, atât pentru pacientele cu risc obișnuit de cancer mamar cât și pentru cele cu risc crescut de cancer mamar, prin beneficiile pe care le aduce comparativ cu mamografia digitală standard 2D, care nu poate vedea anumite modificări ce sunt aparente și mult mai ușor de caracterizat cu ajutorul tomosintezei.


Tomosinteza digitală a sânului sau mamografie digitală cu tomosinteză este termenul utilizat pentru mamografia 3D (tridimensională) ce are capacitatea de a crește acuratețea diferențierii între leziunile maligne (canceroase) și leziunile benigne (ne-canceroase). Investigația utilizează doze mici de radiații X pentru a crea o imagine tridimensională a sânului.

În plus, softul C-View, unic în România la Donna Medical Center, permite obținerea unor imagini 2D prin reconstrucția virtuală a imaginilor tridimensionale obținute la tomosinteză. Astfel, medicii noștri pot oferi un diagnostic corect printr-o singură expunere mamografică a pacientei, ceea ce presupune un nivel redus de iradiere. În cazul mamografiilor digitale cu tomosinteză fără softul C-View, pacienta este expusă la iradiere de două ori, atât pentru realizarea tomosintezei, cât și pentru mamografia digitală standard 2D, neputând obține imaginile 2D reconstruite virtual.
 

“Tomosinteza sânului împreună cu softul C-View aduce avantaje certe și elimină limitările mamografiei standard, în special în sânii denși, păstrând un nivel minim de iradiere. Ea devine astfel cea mai eficientă armă pentru diagnosticarea precoce a cancerului mamar, disponibilă în centre senologice de referință din toată lumea, inclusiv la Donna Medical Center.”

Dr. Elena Claudia Teodorescu

Doctor în Științe Medicale
Specialist în Mamografie cu Experiență de peste 15 ani în Imagistica Sânului


Vrei să știi dacă mamografia digitală cu tomosinteză îți este recomandată?

Un consilier te va contacta în cel mai scurt timp posibil

Avantajele rezultatelor obținute

Ce avantaje prezintă o mamografie digitală cu tomosinteză?

 • depistează si caracterizează mai eficient anumite formațiuni sau tipuri de leziuni (distorsiuni arhitecturale, asimetrii - uneori singurul semn de cancer) comparativ cu mamografia digitală simplă, în special în sânii denși
 • evită unele controale suplimentare și uneori biopsii sau chiar intervenții chirurgicale inutile, ceea ce înseamnă mai puțină iradiere, mai puțin stres acumulat și mai puțini bani cheltuiți
 • reduce nivelul total de iradiere a pacientului in timp, prin inutilitatea efectuării unor incidențe suplimentare
 • scade drastic numărul de cancere fals negative ascunse în profunzimea sânului și ne permite practic îmbunătățirea considerabilă a ratei de diagnostic, în special pentru femeile cu sâni denși, cu risc crescut de a dezvolta cancer mamar
 • scade semnificativ numărul de cancere fals pozitive (formațiuni care la o mamografie standard ar părea a fi cancer - prin “suprapunerea” unor imagini, dar de fapt reprezintă țesut mamar normal) și ne permite, practic, îmbunătățirea considerabilă a ratei de diagnostic
 • poate fi comparată cu o scanare CT (computer tomografică) a sânului, pe când o mamografie digitală simplă (imagine 2D) este o simplă radiografie a sânului.
 • mamografia digitală cu tomosinteză a detectat cu 41% mai multe cancere invazive (cele mai agresive) și cu 29% mai multe cancere mamare de toate felurile, comparativ cu mamografia standard 2D (studiu din 2014 publicat în JAMA de Sarah M. Friedewald, realizat pe aproximativ 450,000 paciente)

Importanța mamografiei în general


 • Mamografia este singura metodă care poate să detecteze și să caracterizeze microcalcificările, care uneori pot fi singurul semn de cancer mamar.
 • Cancerul mamar apare în proporție de 95% din cazuri la femeile de peste 40 de ani, 1 din 8 femei dezvoltând această afecțiune pe parcursul vieții. De la introducerea mamografiei ca metodă principală de screening la femeile de peste 40 de ani, rata mortalității cauzate de cancerul mamar a scăzut cu 30% în țările dezvoltate.
 • Detectarea timpurie a cancerului mamar asigură o rată de vindecare de până la 94%. Șansele de supraviețuire se înjumătățesc în cazul cancerului mamar descoperit în stadiul III.

"În țările în care a fost folosită în programe naționale de screening al cancerului mamar,
m
amografia s-a dovedit cea mai eficientă metodă de depistare precoce la femeile de peste 40 de ani, reducând cu peste 30% mortalitatea provocată de cel mai frecvent cancer la femei."

Dr. Mihaela Sebeni

Doctor în Științe Medicale
Specialist în Mamografie cu Experiență de peste 15 ani în Imagistica Sânului

Hai să discutăm despre beneficiile mamografiei digitale cu tomosinteză!

Un consilier te va contacta în cel mai scurt timp posibil

La ce să te aștepți când faci mamografia?

 • Pregătirea

  • vino cu rezultatele investigațiilor efectuate anterior - mamografii, ecografii mamare, RMN de sân - inclusiv filme sau CD-uri
  • programează mamografia după menstruație (de preferat)
  • nu utiliza deodorant pudră sau cremă în axilă in ziua efectuării mamografiei
  • poartă o ținută compusă din 2 piese (bluză și fustă/ pantalon)
  • vino cu 10-15 minute înainte de ora programării.
 • Acuratețe

  Chiar dacă avem cel mai performant mamograf digital din lume și o echipă de medici ultraspecializați, o mamografie 3D (mamografie digitală cu tomosinteză) nu poate avea acuratețe de 100 %, la fel ca orice alt examen medical, de aceea există riscul ca o leziune malignă (cancer) sau non-malignă să nu poată fi identificată.
 • De asemenea, chiar dacă mamografia digitală cu tomosinteză poate evita anumite controale inutile, în unele situații, există și cazuri când completarea cu alte investigații, precum ecografia mamară sau examenul RMN de sân, este necesară.
 • Durata investigației

  Procedura obținerii unui rezultat mamografic implică două etape:
 • - captarea imaginilor de către mamograful cu tomosinteză cu ajutorul asistentului medical de radiologie
 • - interpretarea imaginilor de către medicul imagist - acesta primește cazul pe stația de procesare, unde poate analiza individual imaginile sau le poate reconstrui într-o hartă tridimensională a sânului, pentru a identifica cele mai mici formațiuni și a oferi un diagnostic corect.
 • Întreaga procedură durează între 30 de minute și o oră.
 • Aparatura folosită pentru mamografia 3D

  La Donna, avem liderul mondial în mamografia digitală: Selenia Dimensions de la Hologic, ce a obținut premiul Best in Klas 3 ani pentru cel mai perfomant și inovativ aparat mamograf digital.

  Studii pe acest aparat au aratat că peste 41% mai multe cancere invazive au fost detectate comparat cu mamografia digitala 2D și au arătat o scădere de până la 40% în rechemările la mamografii ulterioare, reducând stresul pacienților, nivelul de iradiere și costurile cu examinările.
 • Este dureroasă această investigație?

  Tomosinteza sânului reduce considerabil presiunea aplicată sânilor, comparat cu mamografia standard. Datorită echipamentelor de mamografie cu o tehnologie mai nouă și o ergonomie îmbunatățită, senzația de durere este eliminată, pacienta resimțind doar o ușoară atingere/ presiune.
 • Tehnica

  Mamograful digital cu tomosinteză realizează o serie de proiecții din profunzimea sânului, ce sunt procesate ulterior în zeci de “felii” de 1 mm ale sânului. Imaginea reconstruită automat din numeroasele “felii” scanate 3D poartă denumirea de “C” view la echipamentul Hologic Selenia Dimensions, o imagine ce potențează (“întărește”) modificările din incidența mamografică analizată, făcând mai ușoară identificarea acestor leziuni.

Fă-ți Mamografia 3D la Donna

Începând cu luna octombrie 2016, poți face mamografia 3D la Donna Medical Center - Centrul de Excelență în Sănătatea Femeii - pe cel mai performant mamograf digital cu tomosinteză din lume, Selenia Dimensions de la Hologic, disponibil doar în centre senologice de referință, acolo unde senologii imagiști impun un nou standard, folosind mamografia digitală cu tomosinteză pentru scanarea și caracterizarea cu mai multă acuratețe a țesutului mamar. 

În America, 50% din spitalele ce fac parte din rețeaua Breast Cancer Surveillance Consortium, parte a National Cancer Institute, folosesc deja mamografia tridimensională 3D (mamografie digitală cu tomosinteză). 
tomosinteza sanului

Vrei să obții o programare sau să afli mai multe detalii?


Un consilier te va contacta în cel mai scurt timp posibil

Pachete Donna

Fă-ți o verificare
completă în mai puțin
de 60 de minute


Vezi pachetele Donna de
Prevenție Anuală pentru Sănătatea Femeii
Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 10-20 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
Vârf de Lance,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 50,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 50,000
de Pacienți
Mulțumiți
© Copyright 2017 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții