, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Donna Medical Center » Servicii Medicale » Centrul de Oncologie

Centrul de Oncologie

Centrul de Oncologie Donna Medical Center

Centrul de Oncologie Donna Medical Center

Centrul de oncologie al Donna Medical Center reprezintă un centru de nișă, specializat în tratamentul cancerelor mamare și ginecologice, condus de Dr. Median Dragoș, medic primar oncologie medicală, cu supraspecializare de peste 10 ani în tratarea cancerelor mamare și ginecologice și Dr. Bogdan Diana, medic specialist oncolog, cu experiență în diverse patologii oncologice, cu accent asupra cancerelor digestive, mamar și ginecologice.

Decizia de alegere a locului unde să fii tratată este una din cele mai critice decizii pe care le poți lua atunci când primești un diagnostic de cancer. Din acest motiv, dacă ai fost diagnosticată cu un cancer de sân sau un cancer ginecologic (col uterin, uter, ovare), cea mai bună decizie este să alegi un centru oncologic specializat în tratamentul și monitorizarea acestor tipuri de cancer, care îți oferă experiența unor medici supraspecializați, un abord multidisciplinar și tratamente personalizate în concordanță cu ghidurile internaționale.

În cadrul vizitei la Centrul de Oncologie al Donna Medical Center vei beneficia de consultații detaliate, în care vei fi ghidată cu atenție, empatie și susținere în procesul de alegere al opțiunii optime de tratament, de gestionare a efectelor adverse și de monitorizare pe toată durata tratamentului și după terminarea acestuia.

DE CE SĂ ALEGI CENTRUL DE ONCOLOGIE AL DONNA MEDICAL CENTER?

Centrul de Oncologie este parte a unei clinici medicale integrate Donna Medical Center, un centru specializat în sănătatea femeii, fondat în anul 2011, care prin experiența și supraspecializarea medicilor din clinică, oferă diagnosticul rapid și corect al afecțiunilor mamare și ginecologice și reprezintă opțiunea de încredere pentru pacientele care au nevoie de a doua opinie medicală înainte de alegerea opțiunii de tratament.

În Centrul de Oncologie din cadrul Donna Medical Center, vei avea acces la Centrul Specializat în Patologia Mamară (imagistica sânului, biopsie mamară), Centrul de Imagistică Avansată (RMN 3T, CT) și Centrul de Ginecologie, unde datorită profesionalismului și supraspecializării echipei medicale, mii de paciente au fost diagnosticate precoce și tratate cu succes. În centrele specializate în sănătatea femeii Donna Medical Center, medicii radiologi, chirurgi, radioterapeuți și oncologi de renume, cu 15-30 ani de specializare academică și practică, se concentrează în fiecare zi pe diagnosticarea precoce, tratamentul patologiei mamare și ginecologice și monitorizează constant starea de sănătate a pacientelor noastre.

AFECȚIUNI TRATATE ÎN CENTRUL DE ONCOLOGIE

În Centrul de Oncologie al Donna Medical Center tratăm pacientele care au fost diagnosticate cu tumori maligne mamare sau ginecologice localizate, local-avansate sau metastatice care au nevoie de terapie sistemică (chimioterapie, hormonoterapie, terapii țintite). Medicii oncologi oferă consiliere pacientelor și familiilor acestora și fac parte dintr-o echipă multidisciplinară care stabilește cel mai bun plan de tratament posibil, pentru nevoile particulare ale fiecărei paciente în parte.

TUMOR BOARD (COMISIA MULTIDISCIPLINARĂ)

Fiecare caz nou sau aflat deja în evidența centrului nostru de oncologie, la care apar modificări în evoluția bolii, va fi discutat în cadrul comisiei multidisciplinare, pentru a stabili cea mai bună opțiune de tratament individualizat pentru fiecare caz în parte, conform protocoalelor interne, dar și celor mai importante ghiduri internaționale din SUA și Europa (NCCN și ESMO).

Comisia oncologică multidisciplinară este formată din medici oncologi, chirurgi, imagiști și radioterapeuți, cu experiență vastă și supraspecializare în diagnosticul, tratarea și monitorizarea cancerelor mamare și ginecologice.

AMBULATORIUL DE ONCOLOGIE/PRIMA CONSULTAȚIE


Consultatie oncologica
Consultatie oncologica

În cadrul Centrului de Oncologie al Donna Medical Center funcționează un ambulatoriu integrat de oncologie medicală, a cărui scop este furnizarea de consultații oncologice cu scop diagnostic, terapeutic și de monitorizare a pacienților aflați în evidența oncologică sau adresați cabinetului de către medicii de familie sau alți medici specialiști.

În cadrul ambulatoriului de oncologie se va realiza prima consultație oncologică după primirea diagnosticului de cancer mamar sau ginecologic, când se va stabili împreună cu pacientul strategia de tratament personalizat pentru fiecare caz:

În cadrul ambulatoriului de oncologie oferim consultații de radioterapie și chirurgie, consultații realizate de medici supraspecializați în tratamentul afecțiunilor mamare și ginecologice.

Activitatea medicală din ambulatoriul de specialitate se desfășoară în contract cu CASMB, oferind următoarele:

Tratamente oncologice
Tratamente oncologice

Chimioterapie

Chimioterapia este un tip de tratament sistemic pentru cancer, care se bazează pe utilizarea substanțelor citotoxice pentru a interfera cu metabolismul celular, determinând în final moartea celulelor, adică se folosesc anumite medicamente cu scopul de a distruge celulele canceroase.

Hormonoterapie

Hormonoterapia reprezintă tratamentul cancerelor hormo-dependente (hormonosensibile) prin înlăturarea surselor de hormoni sau prin blocarea acțiunii acestora la nivelul celulelor, cu scopul de a opri sau de a încetini procesul de înmulțire și de creștere al celulelor canceroase.

Terapia hormonală este folosită în următoarele tipuri de cancer:

Terapii țintite

Terapiile țintite reprezintă o clasă mai nouă de medicamente, din ce în ce mai numeroase, care țintesc mai specific anumite mecanisme moleculare sau căi de semnal implicate în dezvoltarea cancerului.

Radioterapia

Radioterapia este o metodă terapeutică majoră în oncologie, care spre deosebire de chimoterapie, hormonoterapie sau alte tratamente sistemice, are ca obiectiv asigurarea controlului tumoral loco-regional sau poate fi folosită cu scop de ameliorare a simptomelor bolii neoplazice (ex. în cazul metastazelor osoase dureroase sau cu risc de fractură).
Radioterapia este utilizată de obicei în cancerele de sân, endometrial și de col uterin, în funcție de stadiul bolii și de factorii de risc.

În cadrul clinicii Donna Oncology nu avem posibilitatea efectuării radioterapiei, însă suntem în strânsă colaborare cu medici radioterapeuți care îți pot oferi consultație în Donna Medical Center, de asemenea fac parte și din comisia multidsciplinară din centru și pot oferi acest tratament în cadrul altor clinici în care activează și dispun de acest tip de tratament.

Află mai multe despre Tratamentele efectuate în Centrul de Oncologie.


MONITORIZAREA PACIENȚILOR ONCOLOGI ȘI TRATAREA EFECTELOR ADVERSE CAUZATE DE TERAPII ONCOLOGICE 

Pacienta diagnosticată cu cancer mamar sau cancer ginecologic, indiferent de stadiul bolii și de tratamentele pe care le va efectua, va trece printr-un proces de monitorizare.

Monitorizarea este necesară atât pe perioada efectuării tratamentului pentru a urmări răspunsul la tratament și pentru a identifica potențialele efecte adverse la tratament și de a lua măsuri pentru remedierea acestora, cât și după terminarea tratamentului, pentru a identifica din timp eventuale recidive tumorale sau metastaze la distanță sau efecte secundare tardive la tratamentul oncologic.

Centrul de Oncologie Donna Oncology

CUM SE FACE MONITORIZAREA?

În timpul tratamentului oncologic, vei fi întrebată înainte de fiecare ciclu de tratament despre simptomele și reacțiile adverse survenite în timpul tratamentului, ți se vor efectua analize de sânge periodic pentru a putea identifica modificări survenite secundar tratamentului și pentru a putea acționa asupra acestora prin administrarea unor medicamente (injectabile, perfuzabile sau orale) menite să combată efectele secundare sau să le amelioreze. De asemenea, în funcție de situație ți se vor recomanda efectuarea unor consulturi interdisciplinare sau investigații imagistice suplimentare (CT, RMN, ecografie, etc.).

După terminarea tratamentului oncologic, monitorizarea se face periodic, în funcție de localizare, tipul și stadiul cancerului, cu scopul identificarii precoce a eventualelor recidive tumorale sau metastaze la distanță și tratarea acestora cât mai rapid.

Există câteva reguli generale pentru monitorizare:

Pentru pacientele cu cancer mamar:

Pentru pacientele cu cancer ovarian:

 • Examen clinic și analize de sange, inclusiv markerul tumoral CA 125 la 3-6 luni în primii 2 ani, ulterior anual;
 • Consult ginecologic la 3-6 luni în primul an, ulterior anual;
 • Ecografie transvaginală la 3-6 luni în primul an, ulterior anual;
 • Investigații imagistice (CT, RMN, PET-CT) în funcție de stadiu și de suspiciunea clinică de boală metastatică.

Pentru pacientele cu cancer de col/corp uterin:

 • Examen clinic și analize de sânge la 3-6 luni în primii 2 ani, ulterior la 6-12 luni pentru 3-5 ani;
 • Consult ginecologic la 3-6 luni în primul an, ulterior anual;
 • Investigații imagistice (CT, RMN) în funcție de stadiu.

ECHIPA NOASTRĂ DE MEDICI ONCOLOGI 


Victoria Asanache-Navigator Pacienți

În cadrul Departmentului de Oncologie, punem la dispoziția pacientelor noastre, în mod gratuit, ședințe cu Victoria Asanache, Navigator Pacienți.

Victoria Asanache, în calitatea sa de Navigator Pacienți, va încerca să explice pe înțelesul pacientelor rezultatele analizelor, variantele de tratament disponibile și posibilele efecte secundare ale fiecărei opțiuni. De asemenea, va putea detalia mult mai pe larg etapele tratamentului și periodicitatea acestuia, asigurându-se că pacienta este informată și pregătită la fiecare pas.

Navigatorul de pacienți este legătura esențială dintre medic și pacient, formând împreună o echipă dedicată vindecării, prelungirii vieții sau ameliorării stării pacientului. Rolul navigatorului este de a simplifica și clarifica procesul de tratament pentru pacient, oferind sprijin și informații detaliate pe tot parcursul călătoriei medicale.


Navigatorul preia un pacient în orice etapă a parcursului medical, începând de la prevenție, până la suspiciune imagistică de neoplazie, pacient diagnosticat recent sau sub tratament. Navigatorul păstrează legătura și în anii în care se face urmărire la distanță, interacționând atât cu pacienții, dar și cu aparținătorii acestora.


Victoria Asanache este singura absolventă practicantă din România a Institutului de Navigare a Pacienților Harold P. Freeman din SUA, cea mai importantă instituție mondială pentru navigarea pacienților. Cu o experiență de peste 21 de ani ca navigator medical, dna Asanache s-a alăturat echipei Donna Medical Center – departamentul de Oncologie Medicală, pentru a oferi pacientelor noaste suportul și ghidarea necesare în lupta împotriva cancerului. Cu dedicația și expertiza sa, alaturi de întreaga echipa medicală Donna Medical Center, Victoria Asanache va contribui semnificativ la crearea unui parcurs medical mai clar, mai sigur și mai eficient pentru fiecare pacientă, sprijinind-o la fiecare pas al tratamentului.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE 

CÂND TREBUIE SĂ VENIȚI LA CENTRUL DE ONCOLOGIE?


Dacă aveți un diagnostic de cancer de sân, ovar, col uterin sau endometru.

ÎN CE CONSTĂ CONSULTAȚIA ONCOLOGICĂ? 


În cadrul consultației medicul va efectua examenul clinic și va examina actele medicale disponibile și vi se va comunica diagnosticul complet și stadiul bolii dacă aveți toate investigațiile complete, ulterior vi se vor explica opțiunile de tratament, durata și modul de administrare a tratamentului, potențialele efecte adverse și ce se face în cazul apariției acestora și de asemenea cum se face monitorizarea în timpul tratamentului și după terminarea acestuia.
Dacă nu aveți investigații complete, medicul o sa vă recomande completarea acestora cu investigațiile necesare sau efectuarea unor consulturi interdisciplinare pentru a lua o decizie corectă legată de tratament.

CU CE ACTE TREBUIE SĂ VĂ PREZENTAȚI LA CENTRUL DE ONCOLOGIE? 

Aveți nevoie de următorele:

 • Copii la actele medicale (bilete de externare, scrisori medicale, investigații imagistice, rezultatul histopatologic, analize de sânge);
 • Bilet de trimitere de la medicul de familie (dacă ai o suspiciune de cancer, dar nu ai încă rezultat histopatologic de tumoră malignă și este necesară completarea investigațiilor în ambulatoriu)
 • Cardul de sănătate sau adeverință înlocuitoare de card emisă de CAS;
 • Buletin de identitate sau carte de identitate (original și copie);
 • Dovada calității de asigurat (adeverința de salariat, cupon de pensie, adeverința sau carnet de șomaj, adeverința de coasigurat, dovada plății contribuțiilor de asigurări de sănătate în cazul persoanelor neasigurate);
 • Pentru eliberarea concediului medical: adeverință în care se va menționa numărul de zile de concediu medical de care a beneficiat salariatul în ultimele 12/24 luni; formularul de concediu medical inițial dacă este cazul.

CUM SE EFECTUEAZĂ TRATAMENTUL ÎN CENTRUL DE ONCOLOGIE? 

Tratamentele oncologice se realizează în regim de spitalizare de zi. Cu o zi înainte de tratament vi se vor recolta analize de sânge. Chimioterapia se administrează în funcție de citostatic pe o perioadă cuprinsă între 1 oră și 6 ore, cu o premedicație (o perfuzie) înainte de tratament, cu scopul de a preveni greața și vărsăturile și de asemenea reacțiile alergice ce pot surveni în timpul administrării. Hormonoterapia se administreaza sub formă de comprimate și/sau injecții, pentru care vi se va elibera o rețetă electronică.
La finalul tratamentului veți primi un bilet de externare cu recomandări și programarea pentru următoarea vizită în centru.
 

VINO LA CENTRUL DE ONCOLOGIE AL DONNA MEDICAL CENTER!

Din 2011 și până acum, ne-am câștigat reputația de Centru Medical de Excelență, oferind un diagnostic corect, precoce și rapid pentru peste 100.000 de paciente:

 • Servicii de excelență în Oncologie, Imagistică Medicală, RMN, Ecografie, Obstetrică-Ginecologie, Cardiologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Analize de laborator.
 • Echipă de medici cu experiență de 10–30 de ani în Sănătate.
 • Diagnostic inițial și second opinion corect, precoce și rapid pentru orice afecțiune mamară sau ginecologică.

VREI O PROGRAMARE LA ONCOLOGIE?


NUME

EMAIL
PRENUME

NUMĂR DE TELEFON
Donna Medical Center este în București.

021 9732


Articole recomandate


Pachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%!

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%! | Chestionar satisfacție pacienți | Contact | Schimbă preferințe cookie
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții