, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Donna Medical Center » Servicii Medicale » Centrul de Ginecologie

Centrul de Ginecologie

Investigațiile ginecologice de rutină pot descoperi din timp unele afecțiuni sau unele stări anormale, evitându-se situațiile dificile sau complicațiile ce pot apărea în timp.

Pentru a putea pune un diagnostic corect și precoce, în funcție de sfaturile specialiștilor noștri, există o serie de analize și investigații suplimentare care sunt recomandate a fi efectuate:

Consultația ginecologică se recomandă a fi efectuată anual, după începerea vieții sexuale, indiferent de absența simptomelor. Un control ginecologic presupune inspecția zonei genitale în poziție ginecologică, examenul cu valve și tușeul vaginal propriu-zis.

Consultația senologică presupune inspecția și palparea sânilor, pentru a depista eventuale afecțiuni mamare. De obicei, este recomandat a fi completată de o investigație mamară imagistică (ecografie sau mamografie).

Examenul citologic Babeș-Papanicolau sau Testul PAP este investigația utilizată pentru screening-ul modificărilor colului uterin. Este o procedură nedureroasă, neinvazivă și rapidă și este cel mai important test-diagnostic pentru depistarea displaziei de col uterin (displaziei cervicale) și a cancerului de col uterin (cancerul cervical).

Examenul secreției vaginale se recoltează atunci când apar modificări ale secrețiilor vaginale precum miros neplăcut, culoare alb-tulbure sau transparentă sau nuanță gălbuie, simptome care pot indica prezența unei infecții, a unei boli cu transmitere sexuale, etc.

 Ecografia transvaginală reprezintă o examinare avansată, de mare acuratețe, a organelor genitale feminine cu ajutorul ultrasunetelor, folosind un transductor introdus în vagin. Este metoda imagistică cea mai utilizată de investigare a afecțiunilor organelor genitale feminine: uter, ovare, trompe uterine. Ecografia transvaginală permite un grad mare de acuratețe a diagnosticului, întrucât se efectuează cu transductori dedicați, cu frecvență și rezoluție mare.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE GINECOLOGIE

1. De ce este foarte important să îți faci investigațiile ginecologice de rutină?
Afecțiunile ginecologice benigne (fibromul uterin, endometrioza, chisturile ovariene, sau sindromul ovarelor polichistice) descoperite târziu și netratate la timp pot afecta sistemul reproducător pe termen lung, cu efecte ireversibile asupra sănătății ginecologice.
 Simptomele timpurii ale cancerului ovarian sunt adesea foarte subtile și devin aparente doar în stadii târzii (III și IV) ale bolii, atunci când șansele de vindecare și posibilitățile de tratament sunt reduse. 
 Depistarea timpurie a cancerului endometrial (stadiul I) asigură peste 90% șanse de vindecare
 Cancerul de col uterin, ovarian și endometrial nu mai reprezintă un capăt de drum atunci când sunt depistate la timp.
De aceea, este foarte important să efectuezi investigațiile ginecologice de rutină anual și să consulți părerea unui medic ginecolog specializat.
2. Cum te pregătești pentru consultația ginecologică?
Tipul și aspectul secrețiilor vaginale îi dau medicului foarte multe informații despre starea de sănătate a zonei vaginale. De aceea este foarte important ca, 24 de ore înaintea prezentării la medicul specialist ginecolog să nu faci nici un fel de spălături vaginale, să nu introduci nimic în vagin (ovule, creme speciale, tampoane vaginale, etc.) și să eviți contactul sexual, fiindcă toate acestea pot altera rezultatele, îngreunând astfel stabilirea unui diagnostic precis.
3. De ce este importantă efectuarea Testului Babeș Papanicolau?
Testul Babeș Papanicolau permite surprinderea cancerului de col uterin în stadii incipiente și, de asemenea, permite depistarea unor stări precanceroase. Este o metodă foarte sensibilă, cu rezultate fals negative sub 10%, scăpând screeningului numai acele forme incipiente de cancer care nu descuamează încă celule maligne. Toate femeile trebuie să efectueze anual Testul Babeș-Papanicolau, împreună cu controlul ginecologic, acestea făcând parte din analizele de rutină necesare pentru un screening ginecologic de bază.
4. Când se impune efectuarea examenului de secreție vaginală?

Orice femeie trebuie să stie că secreția vaginală normală nu are un miros neplăcut, are o culoare alb-tulbure sau transparentă, iar pe lenjerie poate avea o nuanță gălbuie. Fluxul secreției variază în funcție de perioada din ciclul menstrual și este mai abundent în perioada premergătoare menstruației.

Vizita la medic se impune atunci când apar simptome precum:

✓ scurgeri vaginale abundente;
✓ scurgeri cu miros neplăcut;
✓ consistența secreției este: grunjoasă, brânzoasă sau apoasă;
✓ secreția nu mai este transparentă, ci gri-albicioasă sau alb-verzuie;
✓ apar usturimi, mâncărimi, durere locală după urinat;
✓ prezența sangelui în secreție (în afara perioadei de menstruație).

Toate acestea pot indica prezența unei infecții, a unei boli cu transmitere sexuale, etc.
5. Pentru ce este indicată ecografia transvaginală?
Cu rol important în depistarea și astfel prevenirea timpurie a diferitelor afecțiuni ginecologice, ecografia transvaginală este, adeseori, folosită pentru evaluarea evoluției sarcinii, a durerilor pelvine, posibilelor chisturi, fibroamelor uterine, afecțiunilor endometrului, anumitor tipuri de infertilitate, sau a sângerarilor inexplicabile.

De asemenea, ecografia transvaginală joacă un rol esentțial în detectarea tipurilor de cancer ale organelor genitale (precum cancerul ovarian, de col uterin și de endometru). 

Chiar daca poate crea temeri pentru că implică expunerea zonei intime și o ușoară senzație de disconfort, ecografia transvaginală este o metodă foarte sigură și necesară pentru asigurarea sănătății tale.


 VEZI ECHIPA NOASTRĂ DE MEDICI GINECOLOGI

Investigatii ginecologice

Investigatii ginecologice


CE SPUN PACIENTELE NOASTRE ...

 • D.S., 02.03.2016

  De cele mai multe ori fugim de medici și de investigațiile ginecologice, care sunt atât de importante în menținerea unei sănătăți bune.

  Am ales Donna Medical Center pentru controlul anual ginecologic și pentru efectuarea testelor Babeș Papanicolau, etc.

  Pe lângă ceea ce plănuiam să efectuez, am achiziționat un pachet de prevenție ginecologică pentru a beneficia la un preț bun de toate investigațiile necesare și pentru a mă asigura că sunt bine din toate punctele de vedere.

  Recomand cu încredere această clinică și dragi doamne, nu ezitați să mergeți anual la medicul ginecolog pentru a vă asigura că sunteți perfect sănătoase! Mulțumesc!

  D.S., 02.03.2016

 • E.D., 24.06.2015 În urma unui concurs desfășurat pe blogul Simonei Tache am câștigat un consult și un test Papanicolau la clinica dumneavoastră. [...] Nu este prima dată când merg într-o clinică privată, dacă mă gândesc bine, de fapt, toate consultațiile ginecologice de până acum au fost în clinici private. Din punctul meu de vedere, ce vă diferențiază față de experiențele pe care le-am avut până acum sunt timpul redus de așteptare și atmosfera foarte plăcută. Medicul Horațiu Haradja a fost foarte amabil, a avut răbdare să îmi explice ca să pot înțelege [...].

  Mulțumesc!

  E.D., 24.06.2015

 • Diana, 23.09.2015 De anul trecut tot vin în acest centru și am fost plăcut surprinsă de modul în care mi-au acordat atenție domnișoarele/doamnele de la recepție, dna doctor Teodorescu la care am fost deja de două ori pentru ecografie mamară, domnul doctor Horațiu Haradja, la care am venit și astăzi pentru interpretarea analizelor. [...] Sunteți profesioniști cu toții! Felicitări pentru munca pe care o prestați pentru noi, pacienții!
  Mulțumesc foarte mult!

  Diana, 23.09.2015

 • M.A., 22.03.2016

  Am venit la Donna Medical Center speriată de rezultatul unui test Papanicolau, care a ieșit modificat.

  Medicul ginecolog mi-a recomandat să fac și o colposcopie, și în felul acesta am ajuns la o minunată doamnă doctor, și anume dna dr Leonte Laura. M-a tratat cu mare căldură, încât am simțit din prima că, orice ar fi, trebuie să existe o rezolvare. Totul a decurs cum trebuie, rezultatele au fost concludente și în final totul a fost bine.

  Recomand cu caldură atât clinica, cât și pe doamna doctor Leonte!

  M.A., 22.03.2016

 • Mă numesc Doina, am 38 de ani și azi am venit pentru prima dată la Donna Medical Center pentru o colposcopie.

  m-am programat la Dr. Iurco Lucia și sunt foarte mulțumită de amabilitatea și profesionalismul dânsei. Sunt foarte surprinsă că nici măcar nu a durut deloc. De acum Dr. Iurco va fi medicul meu ginecolog.

  Muțumesc!

  Doina, 22.03.2016

VINO LA DONNA MEDICAL CENTER PENTRU SERVICII GINECOLOGICE DE EXCELENȚĂ!

Din 2011 și până acum, ne-am câștigat reputația de Centru Medical de Excelență, oferind un diagnostic corect, precoce și rapid pentru peste 80.000 de paciente:

 • Servicii de excelență în Imagistică Medicală, Obstetrică-Ginecologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Analize de laborator.
 • Echipă de medici cu experiență de zeci de ani în Sănătatea Femeii.
 • Diagnostic initial și second opinion corect, precoce și rapid pentru orice afecțiune mamară sau ginecologică.

VREI O PROGRAMARE SAU VREI SĂ AFLI MAI MULTE DETALII DESPRE SERVICIILE GINECOLOGICE?


NUME

EMAIL
PRENUME

NUMĂR DE TELEFON
Donna Medical Center este în București.

021 9732


Articole recomandate


Pachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%!

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%! | Chestionar satisfacție pacienți | Contact | Schimbă preferințe cookie
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții