București, Str. Traian 234
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732

Andreea V, 45

Buna, va povestesc in cele ce urmeaza experienta mea, cu speranta ca va pot ajuta sa realizati importanta controlului de rutina.

Anul trecut in februarie, la controlul anual mi s-a descoperit la sanul drept o formatiune suspecta. Am facut o mamografie urmata de ecografie, ambele la D-na doctor Anca Plotoaga, iar in urma ecografiei a fost identificata o distorsiune arhitecturala la sanul drept. Mi-a fost recomandat IRM-ul pentru investigarea in continuare a problemei.

Pentru ca am vrut inca o opinie inainte de IRM, am ajuns la Donna medical center, la D-na doctor Claudia Teodorescu. Diagnosticul initial a fost mai mult decat confirmat, modificarile din san erau suspecte si d-na doctor mi-a facut recomandari pentru investigatiile ulterioare.

Am inceput o periada intensa de controale care se succedau rapid, atat in Romania cat si in strainatate, iar rezultatele nu faceau decat sa ma conduca spre o alta investigatie.

Rezultatul IRM-ului care a urmat putea fi considerat bun, nu se vedeau leziuni cu caracter malign, erau prea mici pentru a fi apreciata natura lor.

Cu toate astea, nu puteam sa stau linistita si pentru ca am avut aceasta posibilitate, am mers si in Italia, unde mi s-a recomandat operatia.

Eram hotarata sa ma operez, chiar daca diagnosticul nu era confirmat si eram tot ''suspecta'', dar inca nu stiam unde. In acest moment Romania parea optiunea cea mai buna.

O buna prietena din Franta, care m-a ajutat enorm in aceasta perioada, mi-a sugerat sa vin totusi si in Franta pentru inca o opinie, mai ales eram deja pacienta D-nei Profesor Dr. Gompel pentru problemele mele endocrinologice.

Evident, a fost startul pentru o noua runda de investigatii, care initial pareau favorabile, la o prima ecografie (care nu a fost facuta insa intr-un centru specializat pentru probleme mamare) nu s-a identificat nimic suspect.

D-na doctor Gompel a recomandat atunci o a doua investigatie, intrucat deja aveam doua rezultate contradictorii: cel din Romania fata de cel din Franta, si eventual o biopsie care sa confirme rezultatul

A doua ecografie am facut-o la spital, si medicul radiolog a identificat leziunea pe san, dar impresia a fost ca nu este de natura maligna, ci e o imagine generata de suprapunerea tesutului la intalnirea cadranelor mamare. Totusi, pentru ca rezultatul ecografiilor a fost atat de controversat, si ca sa am un raspuns cert, mi-a luat probe pentru biopsie.

A venit si rezultatul, malignitatea a fost confirmata si medicul radiolog din Franta mi-a spus explicit sa le multumesc d-nelor doctor din Romania, diagnosticul lor a facut posibila identificarea tumorii intr-un stadiu incipient.

A urmat operatia, care nu a fost traumatizanta. Intrucat tumoarea era mica si analiza ganglionului santinela a fost OK a fost scoasa doar zona respectiva din san, astfel incat acum, dupa 9 luni, nu se mai vede nici un semn al operatiei.

Pentru tratamentul postoperator a fost iarasi foarte important ca tumoarea a fost descoperita intr-un stadiu incipient, am facut doar radioterapie, la Centrul de diagnostic si tratament oncologic din Brasov, foarte nou si modern. Si iau letrozol, o pastiluta pe zi.

Si ce e cel mai important, sint bine, fac sport, am renuntat la fumat si continui monitorizarea prin investigatii facute dupa un program bine stabilit.

In incheierea povestii mele, le multumesc tuturor celor care m-au ajutat in aceasta perioada, si nu sint putini cei care au facut-o, si mai ales voi pune in aplicare recomandarea doctoritei din Franta (as fi facut-o oricum :)) si le multumesc pe aceasta cale d-nei doctor Anca Plotoaga, a fost cea care a descoperit leziunea suspecta si d-nei doctor Claudia Teodorescu pentru confirmarea caracterului supect al leziunii si toate recomandarile ulterioare, care m-au facut sa revin la domnia sa si sa recomand clinica si prietenelor mele.

Si nu uitati, asa cum am spus si la inceput, un control de rutina, are importanta esentiala si poate identifica o problema intr-un stadiu care face rezolvarea mult mai usoara.

Va doresc sanatate,

AndreeaArticole recomandate


Pachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%!

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%! | Chestionar satisfacție pacienți | Contact | Schimbă preferințe cookie
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții