Iată că au trecut și sărbătorile, cu frenezia și strălucirea caracteristice. Bradul a fost strâns, ornamentele de Crăciun puse cu grijă în cutii, cadourile desfăcute și deja purtate (știm că ți-au plăcut șosetele pufoase primite de la bunica). Ne pregătim să începem un nou an plini de energie, planificăm multe proiecte ambițioase și stabilim obiective pe care să le îndeplinim. Totuși, ce facem cu sarmalele, cârnații, salata de boeuf și cozonacii mamei cu nucă, în care am dat iama cu poftă, fără să ne gândim la consecințe?
Trebuie să recunoaștem, în același mod am sărbătorit și noi. Nu-ți face griji! Avem un plan ușor de pus în aplicare pentru a reveni în formă după festinul bunătăților de sărbători, pe care îl împărtășim cu tine în acest articol.
ÎNCEPE SĂ FACI MIȘCARE DIN NOU!
Nu, plimbatul coșului de cumpărături prin supermarket nu intră la categoria exercițiilor fizice. Ca să fii sigură că arzi caloriile pe care le-ai acumulat în vacanță, îți recomandăm să-ți faci un abonament la cea mai apropiată sală de sport. Odată achiziționat abonamentul, nu vei mai putea să găsești scuze pentru a nu merge la ședințele de fitness. Pe de altă parte, dacă trasul de fiare și alergatul pe bandă nu se numără chiar printre pasiunile tale, poți încerca kangoo jumps sau pilates. Patinajul este o altă modalitate de a arde calorii și în același timp, reprezintă o oportunitate de a petrece timp cu prietenii sau familia. Poți folosi timpul liber pentru a face tot felul de activități care să implice mișcarea, cum ar fi o excursie la schi, o sâmbătă la bazinul de înot sau o simplă plimbare prin parc, dacă temperaturile nu sunt prea scăzute.
ECHILIBREAZĂ-ȚI DIETA!
Este la fel de simplu pe cât sună. Pentru început, poți încerca să mănânci mai puțin și mai sănătos. Un iaurt cu ovăz și banană la micul dejun, 2 gustări sănătoase între mese, legume la cuptor cu o bucată de carne pentru prânz și o salată seara. Îți garantăm că vei avea rezultate vizibile și vei dobândi o stare generală de bine. Principala recomandare este să nu sari peste micul dejun, deoarece există riscul ca pofta de mâncare să se intensifice seara și să mănânci mai mult decât ar trebui. Nu încurajăm sub nicio formă înfometarea, care poate dăuna stării de sănătate.
Cu puțină disciplină și voință, poți obține rezultate vizibile, iar în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață echilibrat, procesul chiar nu este atât de complicat. Haide să facem din 2020 anul obiectivelor îndeplinite cu succes!
|
|
|
|
|
|