, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Noutăți de la Donna » Mesajul Doamnei Dr. Elena Claudia Teodorescu despre măsurile de prevenire a infectării cu virusul CoVid-19, puse în aplicare în clinicile Donna Medical Center

Mesajul Doamnei Dr. Elena Claudia Teodorescu despre măsurile de prevenire a infectării cu virusul CoVid-19, puse în aplicare în clinicile Donna Medical Center

Mesajul Doamnei Dr. Elena Claudia Teodorescu despre măsurile de prevenire a infectării cu virusul CoVid-19, puse în aplicare în clinicile Donna Medical Center
Mesajul Doamnei Dr. Elena Claudia Teodorescu despre măsurile de prevenire a infectării cu virusul CoVid-19, puse în aplicare în clinicile Donna Medical Center

Răspândirea rapidă - în lume și la noi în țară - a virusului CoVid-19, ne pune tuturor la încercare optimismul, răbdarea și liniștea. Aceasta este o perioadă delicată pentru noi toți și la fel este și pentru familia Donna Medical Center, dar sunt sigură că suntem capabili să o depășim împreună, dacă acționăm responsabil și respectăm măsurile de prevenție recomandate. Sunt preocupată de sănătatea familiei mele și în egală măsură, de sănătatea colegilor, a personalului Donna Medical Center și a pacienților noștri. De aceea, alături de echipa de medici cu care colaborez de aproape un deceniu, am instituit un set riguros de reguli pentru prevenirea infectării - care respectă întocmai reglementările oficiale și în unele cazuri măsuri chiar mai restrictive - și pe care vă asigur că îl aplicăm cu strictețe în ambele clinici.

Totodată, fac un apel la dumneavoastră să nu vă panicați, să nu reacționați excesiv și să veniți cu încredere la vizita medicală recomandată.


Măsuri de prevenție puse în aplicare la momentul programării


Încă de la programare și de la confirmarea programării cu o zi înainte, potențialilor pacienți li se adresează un set de întrebări-cheie, necesare pentru stabilirea preliminară a gradului de risc de infectare:

În cazul în care răspunsul la una dintre aceste întrebări este pozitiv, pacientul va fi programat cu un decalaj de cel puțin două săptămâni de la momentul solicitării.


Măsuri de prevenție puse în aplicare în incinta celor două clinici


Am impus, de asemenea, o procedură de triaj înainte de intrarea în incintele celor două clinici, care reprezintă o măsură în plus de precauție - pe lângă verificările telefonice din momentul stabilirii programării și a apelului pentru confirmarea programării. Astfel, pacienții veniți în clădire sunt rugați să completeze chestionarul de triaj înainte de a intra pe ușa clinicii, iar în cazul în care se concluzionează că nu există un risc evident de îmbolnăvire, aceștia își dezinfectează mâinile cu soluția special și li se permite accesul în clinici. În caz contrar, pacientul va fi rugat să părăsească incinta clinicii și să se întoarcă la domiciliu, urmând să fie reprogramat peste minim două săptămâni.

Vă anunțăm că am sporit protocolul de curățenie și dezinfectare a clinicilor: dezinfectăm incintele de mai multe ori pe zi, sterilizăm cabinetele medicale de 2 ori pe zi, cu ajutorul lămpii UV, dezinfectăm birourile și echipamentele din cabinet după fiecare pacient. Întregul personal Donna Medical Center, precum și toți pacienții simptomatici au la dispoziție măști de protecție și mănuși de unică folosință, iar medicii noștri se spală pe mâini de fiecare dată când urmează să primească un pacient în cabinet.


Doamnelor și domnilor,


Vă încurajez să vă păstrați calmul, să vă informați numai din surse oficiale și să vă păstrați programările. Panica și anularea programărilor în masă nu sunt folositoare. Sănătatea înseamnă, în continuare, grijă pentru sănătatea sânilor, pentru sănătatea aparatului reproducător, a sistemului cardiovascular, a mușchilor și oaselor corpului – adică prevenirea oricărui tip de afecțiune, pentru o bună funcționare a întregului organism. Vizita la Donna Medical Center nu prezintă un risc de contaminare cu virusul CoVid-19, deoarece mă asigur personal că toate măsurile de prevenție a contaminării sunt aplicate cu rigurozitate.

Dacă, totuși, decideți că nu vă puteți prezenta la vizita medicală, vă rog să sunați din timp la numărul de call center (021) 9732 și să anunțați reprogramarea sau decizia de a anula programarea.

Este important să respectăm, atât acasă cât și în public, regulile de igienă. Dacă prezentați simptome sau există alte suspiciuni de contaminare cu virusul CoVid-19, vă recomand să sunați în primul rând la medicul de familie și să apelați 112 numai în cazuri de urgență, dacă nu ați putut contacta medicul de familie sau dacă starea dumneavoastră de sănătate s-a agravat brusc.

Puteți afla informații suplimentare despre virus apelând TelVerde 0800 800 358. Acesta este un număr pentru informare, NU este un număr pentru urgențe! Dacă aveți nevoie de ajutorul sau sfatul nostru, ne puteți scrie la adresa de e-mail office@donna-medicalcenter.ro sau pe pagina de Facebook Donna Medical Center.


Îmi doresc să fim cu toții raționali, responsabili și informați.


Multă sănătate!
Dr. Elena Claudia-Teodorescu


Articole recomandate

Pachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2020 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Chestionar satisfacție pacienți
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții