, , ,
Clinica Pipera - Str. George Constantinescu nr. 2-4, București 020339 România
Clinica Traian - Str. Traian, nr. 234, București 024046 România
021.9732 021.9732
Donna Medical Center » Servicii Medicale » Centrul de Ginecologie » Terapia PRP în Ginecologie

Terapia PRP în Ginecologie

Ce este terapia cu PRP?

Terapia cu PRP (plasmă bogată în trombocite) este o terapie noninvazivă, non-chirurgicală, cu rezultate promițătoare și fără efecte secundare.

Ce reprezintă Plasma bogată în trombocite?
Trombocitele sunt o componentă naturală a sângelui propriu și joacă un rol important în vindecarea rănilor și regenerarea țesuturilor. Plasma bogată în trombocite (PRP) se obține prin procesul de izolare a trombocitelor din sânge și concentrarea acestor trombocite la niveluri de concentrație mult mai mari decât în mod normal, prin procesul de centrifugare.

Care sunt beneficiile terapiei cu PRP?
PRP conține numeroși factori de creștere prezenți în granulocitele trombocitelor și este un derivat din sângele integral obținut prin eliminarea globulelor roșii și a leucocitelor, astfel încât fracția plachetară (trombocitele) crește de 5-10 ori față de valoarea normală. Factorii de creștere eliberați din trombocite activează procesul natural de vindecare și de regenerare a țesuturilor și organelor.
Spre exemplu, PRP administrat la locul unei leziuni activează funcțiile biologice care favorizează refacerea și repararea țesuturilor lezate, având totodată și un efect antiinflamator puternic.

Terapia cu PRP este considerată în prezent un tratament nou și promițător pentru unele tulburări ginecologice, în special cele pentru care tratamentele convenționale nu sunt foarte eficiente.

Procedurile care se efectuează în cadrul Centrului de Ginecologie Donna Medical Center includ:

  • PRP în rejuvenare vaginală și incontinența urinară

Practicienii esteticieni au folosit PRP pentru regenerarea mucoasei vaginale, a mușchilor și a pielii. După injectarea PRP, vascularizația vaginală este crescută, cu o creștere semnificativă ulterioară a sensibilității. În plus, mucoasa devine mai groasă și mai fermă, făcând vaginul să arate mult mai tânăr. De asemenea, ligamentele și mușchii care susțin uretra devin mai puternici, atenuând incontinența urinară. Printre beneficiile acestui tip de tratament în rejuvenarea vaginală putem menționa îmbunătățirea calității vieții sexuale prin ameliorrea disconfortului și stimularea glandelor vaginale de a produce mai mult lubrifiant natural, dar și restaurarea tonusului muscular în zona vaginală, contribuind la îmbunătățirea senzației de strângere și la reînnoirea elasticității. 

  • PRP în distrofia vulvară (lichen scleros) 

PRP a fost încercat și utilizat în tratamentul afecțiunilor dermatologice și autoimune și autoimune care nu răspund la corticosteroizi, precum lichenul scleros (LS). Această condiție afectează vulva și poate cauza cicatrici extinse, atrofie și pierdere progresivă a țesutului, incluzând labiile mici, etanșarea glugii clitorisului și îngroparea clitorisului. Lichenul scleros poate fi însoțit de prurit persistent, dispareunie (durere în timpul actului sexual) și sângerări genitale. Prin urmare, impactul acestei afecțiuni poate fi considerabil, afectând nu doar confortul fizic al pacientei, ci și calitatea vieții sexuale și emoționale. Utilizarea PRP în tratarea lichenului scleros are potențialul de a promova regenerarea țesuturilor afectate, reducând inflamația, pruritul și disconfortul asociat, și îmbunătățind aspectul și funcționalitatea zonei vulvare.

  • PRP în disfuncția sexuală (terapia O-Shot sau G-Shot)

Utilizarea PRP în disfuncția sexuală este considerată a fi un nou tratament ambulatoriu revoluționar nechirurgical care ajută la îmbunătățirea atât a incontinenței urinare, cât și a disfuncției sexuale prin utilizarea factorilor de creștere proprii ai femeii. PRP este injectat în anumite zone ale vaginului: clitoris (O-Shot) sau punctul G (G-Shot). PRP activează imediat regenerarea țesuturilor, iar îmbunătățirea răspunsului sexual este semnificativă. Răspunsul dorit include excitare îmbunătățită, orgasm mai puternic, dispareunie scăzută și lubrifiere naturală crescută.

  • PRP în cicatrici cheloide post-epiziorafie sau post-operatie cezariană

Datorită capacității PRP de a promova vindecarea rănilor, este utilizat pe scară largă în dermatologie în scopuri care includ tratamentul ulcerelor, cicatricilor și alopeciei. Studii efectuate au arătat că terapia cu PRP reprezintă o abordare terapeutică eficientă, datorită prezenței mai multor trombocite și factori de creștere.

La Donna Medical Center, terapia cu PRP este utilizată și in tratamente de Estetică Medicală. Citiți mai multe informații aici.

Informații utile:

Ca în orice procedură, există contraindicații pentru PRP:

● tulburări de coagulare.
● alăptarea, sarcina,
● boli sistemice ale sangelui,
● boli mentale,
● alcoolismul,
● neoplaziile
● infecțiile acute
● în situațiile în care sunt prescrise medicamente antiinflamatoare nesteroidiene cronice (AINS)

Există un număr de 3 ședințe recomandate pentru tratamentele de mai sus, acestea fiind efectuate la 4-6 săptămâni distanță, existând protocoale bine definite pentru fiecare indicație. Procedura se realizează în confortul cabinetului medicului ginecolog și este nedureroasă. După acest set de 3 ședințe, este recomandată o ședință pe an pentru susținerea beneficiilor tratamentului PRP efectuat.

Pacienta se prezintă la cabinet unde i se va recolta sânge în mod obișnuit ca pentru orice analize de laborator. Sângele astfel obținut este centrifugat cu un anume protocol ca durată și rotații și, ulterior, plasma rezultată este injectată de medic în locurile vizate.

Reguli înainte de procedură
• Examen secreție vaginală și PAP nu mai vechi de 6 luni;
• Oprirea administrării de medicamente antiinflamatoare (de exemplu, Nurofen) cu 7 zile înainte de procedură și a medicamentației anticoagulante (de exemplu, Clexane) sau antiagregante (exemplu: Aspirina);
• Oprirea administrării corticoizilor și prednisonului cu 3 săptămâni înainte;
• Nu se va consuma ceai, cola sau cafea cu 48 de ore înainte;
• Pacienta să nu fie donatoare de sânge cu 4-6 săptămâni înainte de procedură;
• Cu 36-48 de ore înainte de procedură, dietă hidrică: 3 litri de apă pe zi, fără grăsimi;
• Dozarea înainte de procedură a hemoleucogramei și a vitaminei D;
• Oprirea administrării oricăror suplimente alimentare înainte cu 7 zile – multivitamine, ulei de pește etc;
• Dacă există istoric de Herpes: se administrează Valtrex 2 gr dimineața și 2 gr seara în ziua procedurii sau cu o zi înainte (procedura nu se va efectua dacă există leziuni herpetice active).
Reguli de urmat după procedură
• Oprirea administrării de corticoizi sau Prednison până la 4 săptămâni după procedură;
• Pentru durere, dacă aceasta apare, se administrează paracetamol, fiind excluse antiinflamatoarele nesteroidiene timp de 7 zile după procedură (ideal, până la 12 săptămâni);
• La 1 din 10 pacienți apare o reacție de tip "flare" în ziua procedurii care se manifestă cu durere acută;
• Răspunsul apare în maxim 6-8 săptămâni;
• Se poate aplica gheață câte 20 de minute la fiecare 3 ore, DOAR după 72 de ore de la tratament – în caz de durere locală;
• Pentru 3 ZILE DUPĂ PROCEDURĂ evitarea contactului sexual, igiena personală normală cu apă și săpun în exterior de 2 ori pe zi;
• Se recomandă dușul și nu baia în cadă (sau piscina, jacuzzi), nu se recomandă ovule sau creme intravaginale.Sună la 021.3721 și programează acum prima ședință pentru Terapia cu PRP din cadrul clinicii noastre.


SPECIALIȘTI ÎN Terapia PRP în Ginecologie


Articole recomandate


Pachete de servicii la Donna Medical Center
Pachete de servicii la Donna Medical Center

Asiguratori parteneri
Clinica Traian - Foișorul de Foc

București, str. Traian nr. 234, et. 1, Sector 2 (între Calea Moșilor și Foișorul de Foc)

Clinica Pipera - Barbu Văcărescu

București, str. George Constantinescu, nr. 2-4, Sector 2 (strada dintre Fabrica de Glucoză și Dimitrie Pompeiu).

Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%!

Servicii de excelență pt. Sănătatea Femeii
Servicii de Excelență
pentru Sănătatea
Femeii
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Diagnostic corect, rapid și foarte important precoce
Echipă de Medici cu Supraspecializare de 10-20 de Ani
Echipă de Medici cu
Supraspecializare
de 15-30 de Ani
Aparatură Vârf de Lance,Ultraperformantă
Aparatură
High-end,
Ultraperformantă
Verificare Anuală Completă în 60 de Minute
Verificare Anuală
Completă în
60 de Minute
Peste 80,000 de Pacienți Mulțumiți
Peste 80,000
de Pacienți
Mulțumiți
021.9732 021.9732
© Copyright 2024 Donna Medical Center. Toate drepturile rezervate. | Împreună salvăm vieți! Direcționează 3,5%! | Chestionar satisfacție pacienți | Contact | Schimbă preferințe cookie
Website realizat de Triumf ® | Termeni și condiții